ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Allt om Google Pixel – så ska nya mobilen utmana Iphone 7

Aron Andersson · 5 Okt 2016
Uppdaterad 27 Okt 2016
Google Pixel utmanar Iphone 7.

Google Pixel utmanar Iphone 7. Foto: Google / Montage


Nu har Google presenterat sin egen supermobil Pixel. Och sökjätten tar sikte på Iphone 7 och Iphone 7 Plus. Här är allt om kommande telefonen.

klar

Artikellänk är kopierad

Pixel och Pixel XL. Googles mobil kommer i två modeller, den mindre har en 5-tumsskärm och den större modellen har en skärm på 5,5 tum. 

►LÄS MER: Analys: Google Pixel överträffar Iphone 7 på nästan varje punkt

Googles första egna mobil. Det är fortfarande HTC som tillverkat Google Pixel, men för första gången har Google designat även hårdvaran. Till skillnad från Nexus-serien av mobiler är Pixel dessutom en premiummobil, som tar uttalat sikte på Iphone.

Pris och lanseringsdatum. Mobilerna kostar från 649 dollar respektive 769 dollar i USA. I Sverige går de inte att förbeställa ännu, och något svenskt pris finns inte heller. De amerikanska priserna är samma som för Iphone 7 respektive Iphone 7 Plus. I Sverige kostar de 7 495 kronor respektive 8 795 kronor.

Gratis backup av bilder. Med ett gratis Google-konto lagras alla foton och videoklipp du tar med Google Pixel i molnet. Du behöver alltså inte betala extra för obegränsad lagring, vilket är fallet för vissa konkurrenter.

►LÄS MER: Här är Googles nya Iphonedödare ”Pixel”

Kamera med höga betyg. Google kallar det för den bästa mobilkameran någonsin. När Dxomark Mobile fått förhandstesta kameran fick den 89 i betyg, vilket är det högsta någonsin. Iphone 7 fick 87 i betyg. Det är inte det enda sättet att avgöra en kameras kvalitet, men åtminstone en indikation på att kameran troligtvis är väldigt bra. Kameran har en sensor på 12,3 megapixel.

Googles Assistent. ​Pixel blir den första mobilen med Google Assistent inbyggt och funktionen hjälper användaren göra allt ifrån att söka bland bilder till att boka bord på restaurang.

►LÄS MER: Test: Iphone 7 och Iphone 7 Plus – så bra är Apples nya vattentåliga mobiler

Snabbladdat batteri. Dålig batteritid är något som de flesta moderna mobiltelefoner dras med. Här har Google hittat en lösning. De hävdar att bara 15 minuters snabbladdning ger sju timmars extra batteritid.

Senaste Android.  Google Pixel kommer alltid att vara först med att få den senaste versionen av sökjättens mobila operativsystem, Android. Dessutom får Pixel-användare en specialversion med funktioner som inte följer med vanliga Android. Ett exmpel är Google Assistent.

Skapad för Virtual Reality. Google lanserade även Daydream View, ett VR-headset som likt Google Cardboard låter dig använda mobiltelefonen som ett par VR-glasögon. Daydream View kostar 79 dollar, vilket är billigare än Samsung Gear VR som gör samma sak för Samsungs mobiler.

►LÄS MER: Analys: Därför måste Apple ge Iphone hörlursuttaget tillbaka

Hörlursuttag. Ja, Google Pixel har hörlursuttag.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro