ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Allt om nya Samsung Galaxy S4

Aron Andersson · 15 Mar 2013
Uppdaterad 23 Mar 2013
Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4


klar

Artikellänk är kopierad

I morgon kommer ni kunna läsa allt om Samsung Galaxy S4 på Metro.se men redan nu har telefonen faktiskt presenterats i New York. Jag kommer att ta en närmare titt på mobilen själv lite senare när den dyker upp i Sverige. Här är viktigaste nyheterna:

• Ögonstyrning. Mobilen kommer att ha den ögonstyrning som jag skrivit om tidigare, där det går att bläddra utan att använda fingrarna. Detta kompletteras med möjlighet att styra funktionerna även på andra sätt utan att vidröra skärmen. Det räcker att svepa med handen framför skärmen för att byta musikspår.

• Släpps i vår. Som framgår av presstexten nedan kommer mobilen att släppas i vår, och den kommer då att kosta ungefär 6 300 kronor.

• Rörliga stillbilder. Kameran i Galaxy S4 tar också en typ av rörliga bilder, precis som HTC One där samma funktion kallas Zoe (finns även till andra mobiler). Dessutom tar mobilen bilder med både fram- och bakkamera på en gång, för den som vill.

• Dela musik. Funktionen Sharemusic gör att flera mobiler kan spela samma musik samtidigt.

• Tillbehör för hälsofreaks. Den som gillar att träna kan skaffa tillbehör som mäter puls och dylikt och synkroniserar med träningsdagbok i mobilen. S Health är samlingsnamnet för dessa funktioner. Den här typen av träning är ju redan populärt bland Ipod- och Iphone-användare.

I övrigt är det inte jättemycket överraskningar i specifikationerna, med tanke på hur mycket information som läckt sedan tidigare. Precis som konkurrenterna från HTC, Sony och LG får den en stor fin skärm med full HD (super amoled på fem tum).

Men här är alltså Samsungs eget pressmeddelande, rakt av (och kanske inte särskilt kritisk, men ändå informativt):

”Galaxy S4 förstår värdet av relationer och gör det enklare än någonsin att skapa och upprätthålla kontakten med vänner och familj. Galaxy S4 fattar även vikten av enkelhet i vardagen och ser till att den blir så lätt och problemfri som möjligt. Galaxy S4 hjälper dig också att ta hand om dig själv och ditt välbefinnande.

Mindre att hålla i, mer att se

Den verkliga skönheten är den snillrika utformningen som ger en större skärm och ett mer kraftfullt batteri än du någonsin trodde var möjligt i en sådan tunn och lätt smartphone. Designen är inspirerad av naturen och tillsammans med den tunna ramen och de material som använts har Galaxy S4 ett yttre som imponerar.

Föregångaren var mänsklig och kände igen dig. Galaxy S4 tar det ett steg längre. Den känner igen ditt ansikte, din röst och dina rörelser och du kan styra den utan att ens vidröra skärmen. Ser du på en video och tittar bort så pausas videon för att sedan fortsätta uppspelningen från samma ställe när du tittar tillbaka på den. Eller så scrollar du webbsidor eller e-post genom att helt enkelt vrida lite på handleden medan du läser från skärmen eftersom Galaxy S4 känner av dina ögonrörelser och vet att du vill bläddra. Genom att docka Galaxy S4 i en dockningsstation som finns som tillbehör går det även att scrolla enbart med hjälp av ögonen. Ändrar musikspår gör du genom att svepa med handen framför skärmen. Du kan också svara på inkommande samtal på det sättet. Det blir så mycket enklare då.

Tonsatta bilder och generöst delande

Galaxy S4 fångar de där speciella ögonblicken som gör livet rikt. Du kan sen återuppleva dem i högsta kvalitet med knivskarp färgåtergivning på den högupplösta skärmen. Bland annat kan du ta en bild på en bebis och spela in hur den skrattar och du kan verkligen fånga ögonblicket – varje gång du tittar på bilden hörs bebisen skratta. Eller varför inte tonsätta foton tagna på konsert med favoritbandet? Du kan ta ett foto med den bakre och den främre kameran samtidigt. Fotona kombineras sen för att skapa en bild där du är inklippt mitt i ditt äventyr. Storlek, ram och andra detaljer väljer du själv.

Galaxy S4 tillåter dig att enkelt dela och uppleva många av livets njutningar tillsammans med familj och vänner, var du än är. Med Group Play-funktionen kan du njuta av musik, foton och spel med andra omkring dig även där det inte finns wifi eller nätverkssignal. Om du vill spela musik på högre volym eller skapa feststämning kan samma låt spelas på flera telefoner i synk med hjälp av Share Music-funktionen.

Hälsan själv

Välbefinnande är viktigt. Det inser Galaxy S4 och övervakar därför genom S Health automatiskt din miljö och hälsa för att hjälpa dig att förbättra din livskvalitet. Matdagbok, träningsdagbok och annat hjälper dig att hålla dig pigg och frisk*. Med hjälp av olika tillbehör blir Galaxy S4 din personliga hälso-guru. Kolla din vikt i telefonen med tillbehöret Samsung Body Scale. Eller fäst Samsung S-band runt handleden för en god natts sömn – den ser till att du vaknar upp under rätt REM-cykel. Den ger dig också statistik över dina aktiviteter under dagen. Samsung Heart Rate Monitor mäter dina hjärtslag. Perfekt när du motionerar. Det är även möjligt att ansluta S-Health till en blodtrycksmätare, eller en glukosmätare för att mäta blodsocker. För att ytterligare öka på ditt välbefinnande och göra det bekvämt för dig anpassas bild och ljud efter de förhållanden som råder just där du befinner dig – allt för att du alltid ska få den bästa möjliga upplevelsen.

Galaxy S4 förstår värdet av relationer och gör det enklare än någonsin att skapa och upprätthålla kontakten med vänner och familj. Galaxy S4 fattar även vikten av enkelhet i vardagen och ser till att den blir så lätt och problemfri som möjligt. Galaxy S4 hjälper dig också att ta hand om dig själv och ditt välbefinnande.

FAKTA: Samsung Galaxy S4 är världens första mobil med en full hd (1920×1080) super amoled-skärm på fem tum med 441ppi. Det nya Gorilla Glass 3 ökar stöttåligheten och motståndskraften mot repor och dess synlighet. Telefonen har en bakre kamera med 13 megapixlar och autofokus, en främre kamera med 2 megapixel och inspelning i full hd, Vikt 130 gram och mått 136,6 x 69,8 x 7,9 mm. Operativsystem Android 4.2.2 (Jelly Bean) och processorn 1,9 GHz quad-core/1,6 GHz octa-core. Batteri på 2,600 mAh. NFC, blåtand 4.0 samt IR-led. 16/32/64 GB minne, stöd för microSD på upp till 64GB, 2GB ram. Finns vid tidpunkt för lansering i färgerna svart och vitt. Senare under året lanseras Galaxy S4 även i flera andra färger. Finns i butik under våren 2013 till ett rekommenderat pris på 6 300 kronor.”

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro