ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Allt ska ingå på resan

Katarina Arnstad Elmblad · 10 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
Theres och Mikael Wikström gjorde en all inclusive-resa till Turkiet förra året och trivdes. – Det enda som kanske är lite trist är att man inte kan fara runt och prova olika restauranger, säger Mikael Wikström.

Theres och Mikael Wikström gjorde en all inclusive-resa till Turkiet förra året och trivdes. – Det enda som kanske är lite trist är att man inte kan fara runt och prova olika restauranger, säger Mikael Wikström. Foto: Privat


klar

Artikellänk är kopierad

Blue Star Atlantica Princess på Rhodos.
Blue Star Atlantica Princess på Rhodos.

 Årets resetrend är all inclusive – där ingår både rum, mat, dryck och aktiviteter.– Det finns inte en chans att jag åker på något annat sätt, säger författarinnan och tvåbarnsmamman Denise Rudberg.Hos Fritidsresor har antalet all inclusive-resor ökat med över 50 procent i år jämfört med samma period förra året. Även andra resebolag märker av en stadig ökning av resor där allt ingår - hotell, mat, dryck och aktiviteter.Hos Ving har uppgången varit 20 procent i år jämfört med förra året.– Det är de sista tre fyra åren som intresset har ökat markant, säger Magdalena Öhrn, på Ving.Theres och Mikael Wikström valde ett all inclusive-hotell när de åkte på semester till Turkiet i maj förra året.– Vi ville ha det bekvämt, säger Mikael Wikström som har bokat en ny resa i maj där allt ingår, denna gång till Rhodos i Grekland. Författarinnan Denise Rudberg åkte i maj förra året på en all inclusive-resa till Caldera Beach på Kreta tillsammans med sina två barn Calle och Luppsan och bästa väninnan.– Jag kände att jag inte orkade springa och leta efter bord på någon krog, hitta ett bra ställe där det funkar med barn och man slipper hyscha. Det finns inte en chans att jag åker på något annat sätt. Från början var det mest femstjärniga hotell som erbjöd all inclusive, men nu finns det hotell i alla prisklasser. Något som passar bra i kristider. Barnfamiljer tycker att det är smidigt att checka in på hotellet och veta att allt ingår, även glass och snacks.– Man slipper en massa konflikter om vad saker och ting kostar, säger Peter Hellström, på Fritidsresor.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Arnstad Elmblad
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro