ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Allt upp i rök på 3 minuter

Katarian Matsson/ Katarina Arnstad Elmblad · 30 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Så kan ditt hem börja brinna i jul

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholms brandförsvar demonstrerade brandsläckning på Medborgarplatsen i går. Här är en container där ett kvarglömt ljus orsakade en fullt utvecklad brand på tre minuter.
Stockholms brandförsvar demonstrerade brandsläckning på Medborgarplatsen i går. Här är en container där ett kvarglömt ljus orsakade en fullt utvecklad brand på tre minuter.Foto: SCANPIX

Under december är risken störst att ditt hem går upp i rök. – Efter tre minuter kan det vara livsfarligt att vara i ett rum som brinner, säger Malin Bengtsson, informationsansvarig på Svenska Brandskyddsföreningen.  Varje dag åker landets räddningstjänst ut på i snitt fyra bostadsbränder. De flesta julbränder börjar i köket och ofta är det julstressen som ligger bakom. – Håll för Guds skull koll på de levande ljusen och spisen, säger Malin Bengtsson.Nu lanserar Svenska Brandskyddsföreningen ett speciellt brandsäkerhetspaket.

– Det är dags att höja nivån på vår brandsäkerhet i hemmen, brandvarnare räcker inte, har det visat sig. Det fortsätter att brinna hemma med stora skador som följd där människor skadas och dör, säger Malin Bengtsson.

I paketet ett ”Brandsäkert hem” ingår en sex kilos pulverbrandsläckare, en nätansluten brandvarnare som kan fugera utan batteri, en brandfilt, en spisvarnare och två timmars utbildning i brandskydd.

Det kostar omkring 3 000 kronor och finns att köpa på försäkringsbolaget If. På sikt kommer paketet även att finnas hos andra återförsäljare ute i handeln.– Men de tekniska installationerna är inget värda om vi inte klarar av att hantera dem, säger Malin Bengts-son.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarian Matsson/ Katarina Arnstad Elmblad
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro