ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Allvarliga brister på antroposofiska Vidarkliniken

Åsa Larsson · 30 Jun 2016
Uppdaterad 30 Jun 2016
Vidarkliniken i Järna grundar sin verksamhet på alternativmedicin, något som hälso- och sjukvårdslandstingsrådet Anna Starbrink lyfter upp.

Vidarkliniken i Järna grundar sin verksamhet på alternativmedicin, något som hälso- och sjukvårdslandstingsrådet Anna Starbrink lyfter upp. Foto: TT


Privatklinikens avtal med Stockholms stad förlängs inte, enligt uppgifter till Ekot.

klar

Artikellänk är kopierad

Den antroposofiska Vidarkliniken i Järna har haft ett avtal med Stockholms landsting, som nu inte förlängs, enligt Ekot.

– Nu har vi utvärderat deras verksamhet och funnit allvarliga brister, säger hälso- och sjukvårdslandstingsrådet Anna Starbrink. Patienter har kunnat vända sig till kliniken för hjälp med rehabilitering, men nu kommer patienter från Stockholm som väljer antroposofisk behandling att få bekosta den själv från nästa år.►KOLUMN: Flugsvamp och guld är inte medicin Starbrink bekräftar inte Ekots uppgifter, men säger att en granskning av Vidarklinikens verksamhet visar på stora brister.

– Man grundar inte sin verksamhet på skolmedicin utan det är alternativmedicin som dominerar. En annan brist är journalföringen. Det kan låta byråkratiskt men det handlar om patienternas säkerhet, säger landstingsrådet. Stiftelsen Vidarkliniken driver den privata kliniken, som ligger i Ytterjärna utanför Järna i Södertälje kommun.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro