ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Alpinstjärnan: "Esporten hör inte hemma i OS"

Erik Glanell · 7 Feb 2018
Uppdaterad 7 Feb 2018
Amerikanske alpinstjärnan Ted Ligety och Starcraft-spelaren Ilyes "Stephano" Satouri tycker inte likadant om esport i Olympiska sammanhang.

Amerikanske alpinstjärnan Ted Ligety och Starcraft-spelaren Ilyes "Stephano" Satouri tycker inte likadant om esport i Olympiska sammanhang. Foto: IBL/ESL


Esporten har aldrig varit så nära Olympiska spelen som när IEM Pyeongchang spelades tidigare i veckan. Men frågan om esport i OS är känslig och enligt alpinstjärnan Ted Ligety hör den överhuvudtaget inte hemma där.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 8 februari drar den idrottsliga höjdpunkten Olympiska spelen i gång i Sydkorea. Inte långtifrån en av OS-arenorna spelades i början på veckan Starcraft-turneringen IEM Pyeongchang. Turneringen anordnades av teknikjätten och OS-sponsorn Intel med stöd från den olympiska kommittén.

Det har tisslats och tasslats om esporten i olympiska sammanhang en längre tid och turneringen är ett välkommet erkännande och välkomnande till esporten som de senaste åren vuxit till sig rejält.

Alla verkar däremot inte lika nöjda med de närmanden och flörtar som riktats åt respektive håll.

Den amerikanska alpinstjärnan och dubbla OS-guldmedaljören Ted Ligety vädrade sin åsikt i en intervju med nyhetsbyrån Reuters.

– Det är två helt olika världar. Fysisk sport hör hemma i OS. Jag tycker inte att esport hör hemma i Olympiska spelen, säger Ligety.

Inte helt oväntat var Starcraft-spelaren Ilyes ”Stephano” Satouri av en annan åsikt.

– Om de såg hur vi faktiskt tävlar, hur vi tränar, hur mycket energi vi lägger ner dagligen för att utvecklas så tror jag att de skulle respektera vår hängivenhet, sade spelaren som olyckligt blev utslagen tidigt i turneringen.

Enligt Reuters-artikeln är Intel även medvetna om att ämnet är känsligt. Men det finns också en nyfikenhet att få höra mer från kritikerna.

– Det finns folk som inte tycker att det passar in överhuvudtaget. Jag hade gärna velat höra mer från dem. Kommer det någonsin att ändras? Är de öppensinniga?, säger Intels vd John Bonini i intervjun.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro