ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Alpresor slumpas bort

Arne Wirén · 4 Dec 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Så här borde det se ut i Val Thorens, men det gör det inte. Bristen på snö i Alperna gör att resorna dit slumpas bort just nu.

Så här borde det se ut i Val Thorens, men det gör det inte. Bristen på snö i Alperna gör att resorna dit slumpas bort just nu.


Snöbristen sänker priserna på resor

klar

Artikellänk är kopierad

ALPRESOR Resor till Alperna säljs till vrakpriser. Man får flyg, hotell, liftkort och mat i en hel vecka för 2.600 kronor. Problemet är att det knappt finns någon snö.

Det är extremt varmt för årstiden inte bara i Sverige utan även i Alperna. Langley Travel, som är den enda arrangör som säljer veckoresor före jul, tvingas slumpa bort dem.

I helgen var det barmark på Langleys båda destinationer Val d''Isere och Val Thorens. Varje dag kan man se färska bilder på orternas hemsidor. I går hade det kommit endast ett tunt lager snö.

Men om man inte frågar, utan bara litar till den information som reseförsäljaren ger, kan man lätt bli lurad. När Metro ringde Langley i helgen och låtsades vilja boka en resa sa försäljaren ingenting om snöläget. •• Hur kan ni sälja resorna så billigt? Frågade vi. - Vi har eget flygplan. Och så är det ett enkelt hotell med en del rum utan egen toalett. Det var den enda förklaringen till rean. •• Men hur är det med snön och liftarna? Frågade vi. - Liftarna är öppna. Att åka i pisterna går bra, men det går inte att åka offpist. Det är inte mycket snö.

Först längre fram i samtalet kryper det fram att bara sju liftar av ett 70-tal är öppna i Val d''Isere, i Val Thorens fem av 29. Metro ringer Langleys vd Peter Karlsson. •• Försöker ni lura folk att resa dit? - Nej, man kan ju åka skidor. •• Men borde ni inte berätta om snöläget utan att folk frågar? - Jag vet inte hur just det samtalet gick till. Vi hymlar inte med att det inte är någon snö, sådant går inte att mörka.

klar

Artikellänk är kopierad

Arne Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro