ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ALS Ice bucket challenge”-grundare död i dykolycka

Patrick Ekstrand · 20 Aug 2014
Uppdaterad 20 Aug 2014

En av grundarna av ALS Ice bucket challenge avled i helgen efter en dykolycka. 27-årige Corey Griffin fördes svårt skadad till sjukhus efter att ha hoppat i vattnet från ett hustak, men försöken att återuppliva honom misslyckades, rapporterar medier i USA.

klar

Artikellänk är kopierad

Corey Griffin och hans kamrater fick idén att låta människor utmana varandra att hälla isvatten över huvudet för att samla in pengar till forskning kring sjukdomen ALS som leder till att nervceller förtvinar sedan en av deras kamrater insjuknat.
Corey Griffin och hans kamrater fick idén att låta människor utmana varandra att hälla isvatten över huvudet för att samla in pengar till forskning kring sjukdomen ALS som leder till att nervceller förtvinar sedan en av deras kamrater insjuknat.Foto: Privat/Facebook

Polisen i Nantucket, Massachusetts, skriver i ett pressmeddelande att Griffin natten till i lördags hoppade i vattnet. När han kom upp till ytan igen var han livlös och kort därefter sjönk han igen.  En talesman för familjen säger till Bloomberg att Griffin krossade två kotor när han landade.

► Justin Bieber häller isvatten över sig för välgörenhet

Griffin och hans kamrater fick idén att låta människor utmana varandra att hälla isvatten över huvudet för att samla in pengar till forskning kring sjukdomen ALS, som leder till att nervceller förtvinar, sedan en av deras kamrater insjuknat.

ALS Ice bucket challenge uppges ha bidragit till att de insamlade medlen till ALS-forskningen har tiofaldigats sedan slutet av juli.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro