ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Amarillo: Kommer säkert bli sågad

Johan Kellman Larsson · 17 Okt 2011
Uppdaterad 17 Okt 2011
Förra veckan var Eric Amarillo förband åt Britney Spears på Malmö Arena, men han pratade aldrig med världsstjärnan.

Förra veckan var Eric Amarillo förband åt Britney Spears på Malmö Arena, men han pratade aldrig med världsstjärnan. Foto: Mattias Håkansson


Med den sommarplågande refrängraden Vill du ligga med mig då?” blev Eric Amarillo rikskänd över en natt. På onsdagen släpps debutalbumet ”Jag får mycket skit på nätet”.

klar

Artikellänk är kopierad

Mitt i sommaren uppträder Eric Amarillo, 40, inför miljonpublik på ”Allsång på Skansen” med sin monsterhit – 2011 års sommarplåga – ”Om sanningen ska fram (vill du ligga med mig?)”.

Dagen efter sitter han i ”Gomorron Sverige” i SVT och ställs till svars av programledaren Lennart Persson: ”Ordet ligga förekommer 17 gånger i låten – kan man verkligen sjunga det i ett familjeprogram?” – Det var rätt hysteriskt där ett tag. Jag tänkte: ”det är ju 2011, skojar ni med mig?” Jag vill inte ägna mig åt självcensur. Dessutom handlar låten inte om sex, utan om spelet mellan män och kvinnor, säger Eric Amarillo.

Låten dominerade topplistor, dansgolv och radio hela sommaren. Och nu ska framgångssagan fortsätta, är det tänkt. Nu släpps låtskrivaren och dj:ns självbetitlade debutalbum.  – Texterna på skivan är ganska svarta och utlämnande. Det är inte Magnus Uggla-musik jag sysslar med. Jag kan snarare identifiera mig med det som Eva Dahlgren gjorde på 1980-talet. Det var inte heller så kreddigt, men ärligt.

Musiken beskriver Eric Amarillo som ”catchy pop”, samtidigt som han poängterar att man märker att han sysslat med dansmusik under stora delar av sitt liv. – Kombinationen av pop och dansmusik är jävligt unik, jag tycker att jag hittat en egen fåra. Tyvärr är dansmusiken inte så respekterad i Sverige, så jag kommer säkert bli sågad av de kreddiga kritikerna.

Hur har du hanterat den plötsliga framgången? – Rätt bra tror jag. Men jag får mycket skit på nätet tydligen, så jag har inte våga googla mig själv sedan i maj. Men det är okej, folk får hellre ha en åsikt än att inte bry sig alls.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Kellman Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro