ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Amazon Fire TV utmanar Apple TV

Aron Andersson · 3 Apr 2014
Uppdaterad 3 Apr 2014

Nu utmanar Amazon både Apple TV och Xbox på samma gång. Nya mediaspelaren Fire TV fungerar också som spelkonsol.

klar

Artikellänk är kopierad

Amazon Fire TV utmanar Apple TV
Amazon Fire TV utmanar Apple TVFoto: TT

E-handelsjätten Amazon har nu bestämt sig för att bli en del av tv-kriget och släpper sin egen mediaspelare Fire TV. Till det yttre påminner den nya spelaren kanske mest om Apple TV. Även Fire TV är en svart och diskret liten mediaspelare men till skillnad från Apples modell kör den en version av Android.

Den som köper Fire TV får även en fjärrkontroll på köpet med inbyggd röststyrning. Själva spelaren har en fyrkärnig processor och 2GB ram. Precis som Apple TV kostar Amazons nya mediaspelare 99 dollar i USA. Företagets surf- och läsplattor har framförallt blivit populära på den amerikanska marknaden och när spelaren kommer till Sverige är oklart.

Men Fire TV har något som Apple TV inte har. Det finns även en handkontroll till spelaren och Amazon har själva presenterat spelet ”Sev Zero”. Dessutom kommer ”Minecraft” att släppas för plattformen och utvecklare som Ubisoft har lovat att släppa titlar till konsolen.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro