ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Amazon utmanar Netflix med egna serier

Tobias Berg · 23 Okt 2013
Uppdaterad 23 Okt 2013

I takt med att allt fler streamar tv-serier på nätet använder streamingtjänsterna nu egenproducerade serier som ett vapen i kampen om användare. Senast ut är Amazon som går i Netflix fotspår och skapar sin första egna serie.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter Netflix succé med de egenproducerade serierna ”House of Cards” och ”Orange is the New Black” ger sig nu internetjätten Amazon in i kampen om online tv-tittarna.   I november kommer den första av Amazons egenproducerade serier och mer är att vänta, rapporterar tidningen Variety.

Först ut bland Amazons egna serier är ”Alpha House” en politisk satir som precis som Netflix ”House of Cards” utspelar sig i maktens korridorer i Washington. Till skillnad från dramat ”House of Cards” väljer Amazon dock en mer humoristisk ton i serien där John Goodman spelar den republikanska senatorn Gil John Biggs från North Carolina som delar lägenhet med tre andra republikanska senatorer.  

  ”Alpha House” har premiär på Amazon i november och är, enligt Variety, bara det första steget i Amazons projekt i att locka tittare till sin streamingtjänst genom att erbjuda exklusivt material, en taktik som redan utnyttjas flitigt av Netflix. ”Alpha House” kommer snart att följas av komediserien ”Betas” där vi får följa ett kämpande nystartat it-företag i Silicon Valley.

Längre fram i pipelinen finns enligt Variety också ett flertal, barnserier, dramaserier och filmprojekt som ska utmana branschens jättar och locka prenumeranter till Amazon.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Berg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro