ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ambitiös men ojämn foodcourt

Karin Ericson · 16 Nov 2012
Uppdaterad 8 Dec 2016

Karin äter sig igenom foodcourten på nya Emporia i Hyllie. Dim sum-baren får gärna flytta närmare stan. Det får inte hamburgaren.

klar

Artikellänk är kopierad

Ambitiös men ojämn foodcourt
  Ambitionsnivån på Emporias foodcourt är högre än normalt. Men maten är ojämn beroende på var du äter.
Ambitiös men ojämn foodcourt Ambitionsnivån på Emporias foodcourt är högre än normalt. Men maten är ojämn beroende på var du äter.

Emporia har varit hajpat långt innan den spektakulära byggnaden stod klar, på en åker i Hyllie. Till största del består köpcentrumet av det vanliga basutbudet, med några undantag. Men det är inte för att shoppa som jag är här. Det är för att äta. Emporia är nog en bra plats för den shoppande familjen. Jag bildar således familj för en dag och tar med en pappa och en femårig dotter och besöker köpcentrumets foodcourt.

Här finns thai, sushi, Max, det amerikanska dinerstället Frukostklubben, ett långkokskök, dim sum-bar och ”Mediterranean BBQ” som, med andra ordalag, är ett kebabkök. Femåringen är tydlig med att hon vill ha kyckling och ris. Det närmaste vi kan komma är kyckling satay.

– Det är väldigt, väldigt, väldigt, väldigt, väldigt, väldigt gott.

Betyget är tydligt och jag håller med. Kycklingen på spett är fast, generös och har en knaprig yta och sataysåsen med bitar av jordnötter har ett sting av chili i sig som biter ifrån i efterhand. En enkel rätt, väl genomförd. Törsten släcks förslagsvis med mangojuice.

På Emporia finns Malmös första dim sum-bar. Den långa menyn på Jou San gäller tyvärr inte och vi får ta ett öppningserbjudande som består av tre olika dim sum. Men ack så goda! Ångade små degknyten fyllda med mild räkfärs, handgjorda efter beställning, heta och autentiska. Serverade i bambukorgar. Till detta går att beställa ölen Singa.

Vi hoppar långkoket för att vi blir uttråkade av skyltningen och väljer en hög burgare från Frukostklubben. Den ser god ut med fina breda bitar riktig bacon, rejäl biff, karamelliserad lök och ost. Det är den inte, enligt mannen i familjen.

– Köttet har nästan en skämd eftersmak. Det här var inte alls bra. Pommes, ketchup och coleslaw är mesigt.

Sushin från Hatoba är en glad överraskning. Här finns en lång och spännande makimeny. Femåringen tror att det är en falukorv jag kommer med, men det är en maki neddränkt med chilimajonnäs och kimchesås. Metodiskt och lugnt rullad, fylld med tonfisk, färsk koriander och avokado. Smarrig, stark och rolig.

Det är kul att man ansträngt sig för att ha ett mer intressant utbud i foodcourten än vanligt. Nu längtar jag efter en Jou San dim sum-bar på stan så jag slipper åka till en foodcourt i ett köpcentrum för att få en Hongkongflashback.

klar

Artikellänk är kopierad

Karin Ericson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro