ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ambulans vandaliserades under utryckning

Malin Hansson · 7 Feb 2016
Uppdaterad 7 Feb 2016
Flera rutor på ambulansen slogs sönder medan sjukvårdarna vårdade en akut sjuk patient.

Flera rutor på ambulansen slogs sönder medan sjukvårdarna vårdade en akut sjuk patient. Foto: Anders Eriksson


En ambulans som under lördagskvällen ryckte ut för att ta hand om en sjuk person vandaliserades. Fyra polispatruller larmades till platsen. "Det här kunde fått katastrofala följder", säger Sven-Erik Olsson vid polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Karin Brolin
"Ambulance Sweden" har uppmärksammat händelsen på sin Facebooksida.
"Ambulance Sweden" har uppmärksammat händelsen på sin Facebooksida.Foto: Skärmdump.

Sjukvårdarna var i en lägenhet i Tensta i nordvästra Stockholm vid 22:30-tiden på lördagskvällen och tog hand om en patient som var akut sjuk. När de kom ut från lägenheten möttes de av en sönderslagen ambulans.

– Man skulle ta med sig patienten, men när man kommer ner ser man att ambulansen har utsatts för skadegörelse och man kunde inte använda den som transport, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen kom till platsen och enligt vittnen har yngre män synts på platsen, men det finns ingen misstänkt och ingen är gripen för skadegörelsen. Sven-Erik Olsson är upprörd över händelsen.

– Som tur var i det här fallet kunde patienten vänta på att färdtjänst kunde komma och transportera till sjukhuset. Men det här kunde ha fått katastrofala följder, säger han.

Ambulance Sweden, ett forum för personer inom ambulanssjukvården, kommenterar händelsen via ett inlägg på sin Facebooksida: 

”Vi i ambulans arbetar för att hjälpa, trots vår ambition så blir vi fortsatt attackerade, 333-9120 Ambulansen Bromma arbetade med att ta hand om en akut sjuk patient denna natt. När besättningen kommer ned till ambulansen möts de av en vandaliserad bil.Tankarna går till besättningen! Detta är inte OK!”

I går brändes även en polisbil upp och Sven-Erik Olsson vill poängtera att skadegörelsen mot räddningstjänsten är farligt för allmänheten. 

– Det är i slutändan våra uppdragsgivare – allmänheten – som blir lidande av det här. De som gör det här kanske har en konstig föreställning att om vi blir upptagna av det här kan de göra andra olagligheter – men så är det inte, det är bara dåligt för alla. Det är vår tjänst till allmänheten, säger han.

►LÄS MER: Polisbil sattes i brand

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro