ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ambulansmän ska vittna mot polis som sköt ung man

Stockholm TT · 9 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Polismannen friades i tingsrätten, men 22-åringens familj har överklagat till Göta hovrätt. Sedan den friande domen i mars har familjens advokat Bertil Schultz samlat ny bevisning mot polismannen. -Ambulansmännen ska vittna om var kroppen låg när de kom till platsen, säger Schultz till TT. Polismannen har sagt att 22-åringen gjorde ett utfall och befann sig nära det staket, som han stod bakom när han sköt. Mannens föräldrar har tvärtom hävdat att deras son stod kvar på husets trappa, flera meter från polismannen, när han blev skjuten.

Ambulansmännen ska vittna om att kroppen låg till vänster om trappan, precis som föräldrarna sagt. -En av de viktigaste frågorna i det här målet är hur mycket av en nödsituation som polisen befann sig i, säger Schultz. Det var föräldrarna som kallat på polis för att få hjälp med sin son som befann sig i en psykisk kris. Polismannen drog direkt sitt tjänstevapen och när den unge mannen inte lydde hans order om att lägga sig ned siktade han mot benen och sköt. Men kulan rikoschetterade mot en grind och träffade i stället i buken. 22-åringen avled omedelbart.

Målet kommer att sättas ut i Göta hovrätt inom några månader.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro