ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

America är "Ugly Betty"

Hannah Sjöström · 4 Dec 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
America Ferrera i mer naturlig look i filmen "The Sisterhood of the Traveling Pants".

America Ferrera i mer naturlig look i filmen "The Sisterhood of the Traveling Pants".


klar

Artikellänk är kopierad

America som "Ugly Betty"
America som "Ugly Betty"

IGENKÄND ”Ugly Betty” håller på att ta världen med storm. Och bakom tandställningen, glasögonen och den tafatta hållningen gömmer sig den 22-åriga skådespelerskan America Ferrera. Metro besökte henne på inspelningsstudion i Hollywood.     -  Förvånansvärt många känner igen mig när jag är ute, säger hon.

Det tar 45 minuter för America Ferrera att förvandlas till ”Ugly Betty” och America var själv involverad i arbetet med att ta fram Betty Suarez ”mask”. - Jag ville ju att det skulle vara jag, på något sätt. Det var viktigt att det skulle kännas äkta. Vi testade olika varianter med finnar, större glasögon, men jag sade stopp. "Är det rimligt att en ung tjej gå runt i New York och ser ut så här, eller är det för mycket?”. •• Kan du känna som Betty ibland, lite utanför, här i Hollywood där mycket handlar om yta? - Absolut. Jag tror inte att någon föds beredd för den här industrin, där folk är så extremt fokuserade på varenda detalj i hur du ser ut. Och särskilt i början av din karriär handlar det  väldigt mycket om hur du ser ut.

”Ugly Betty” bygger på den colombianska telenovelan ”Yo soy Betty, la fea”, som gjorts om och som produceras av bland andra Salma Hayek. I USA ses serien av närmare 14 miljoner varje vecka, vilket gör serien till en av årets bästa nykomlingar. Och den vanligaste frågan America Ferrera får är när Betty ska få sin stora styling, blir vackrast av dem alla, får prinsen och halva kungariket. - Det handlar ju inte enbart om hennes yttre, utan även om hur hon kämpar med sitt inre, att komma över sin osäkerhet och att känna att hon duger. Skulle hon förvandlas till en svan i första säsongen är det ju knappast intressant att följa serien. •• Ugly Betty är ju en komedi men tar också upp saker som integration. Hur passionerad är du för den latinska integrationen i USA? - Väldigt. Jag är första generationen latina, uppvuxen i Los Angeles. Mina föräldrar är från Honduras och jag växte upp i ett judiskt område och många av mina skolkompisar var rika.  Men jag var aldrig en av dem. Jag kände att jag satt fast mellan olika världar. Betty är i minoritet i varje aspekt av livet – hon är ung, hon är kvinna, hon är latina och hon ser inte ut som man förväntar sig att hon ska göra. Att hitta någonstans att höra hemma är ju allas dröm, även Bettys.

klar

Artikellänk är kopierad

Hannah Sjöström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro