ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

American Apparel blev "Årets sexist 2013"

Leif Oldenburg · 8 Feb 2014
Uppdaterad 8 Feb 2014

Foto: American Apparel


Klädjätten American Apparel har utnämnts till Årets sexist 2013”. Företaget fick en tredjedel av rösterna och vann med stor marginal den mindre smickrande utmärkelsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Priset, en bröstformad mugg.
Priset, en bröstformad mugg.Foto: Tomas Gunnarson

– Amercian Apparels bilder är bland de grövsta jag har sett men jag lät andra avgöra, säger bloggaren Tomas Gunnarsson, känd som Genusfotografen, som på sin blogg nominerade sex företag och privatpersoner till utmärkelsen.

Genomslaget blev enormt. I går kväll hade 27 000 personer röstat, cirka 9 000 hade lagt sin röst på det amerikanska klädföretaget.

– Grejen med tävlingen var att låta folk engagera sig i att analysera de här bilderna som jag tycker visar sexismens sex olika ansikten, säger Tomas Gunnarsson.

Natten till i dag tvingades Tomas Gunnarsson stänga ner röstningsfunktionen.

– Det var någon som ville att nyhetsbyrån TT skulle vinna och som hade kommit på något sätt att få en kandidats röster att skjuta i höjden.

Vinnaren American Apparel kommer att få en kopp föreställandes ett bröst med en bröstvårta som det går att dricka ur. Tvåa blev den danska musikern och tv-profilen Thomas Blachman. Tv-kocken Anders Vendel tog tredjeplatsen.

– Vendel och Blachman får ingen utmärkelse. De får nöja sig med att stå där med skammen, säger Tomas Gunnarsson.

Metro har utan framgång sökt ansvariga på American Apparel för att få en kommentar till utmärkelsen ”Årets sexist 2013”.

Läs även: Vem blir Årets sexist 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Oldenburg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro