ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

American Apparel-butik vandaliserad

Karolina Skoglund · 21 Maj 2013
Uppdaterad 21 Maj 2013

I förra veckan kritiserades klädföretaget American Apparel för de avklädda reklambilderna till deras unisexkläder. Nu har butiken vid flera tillfällen utsatts för vandalism. Senaste någon gång under natten till i dag.

klar

Artikellänk är kopierad

Under natten till i går hade en det amerikanska företaget American Apparel utsatts för vandalism, då hål gjorts i skyltfönstret.

Polisen kunde dock konstatera att det inte handlade om skotthål, vilket det såg ut som. I natt vandaliserades butiken ytterligare då stora klisterlappar med ordet bojkotta samt deras annonsbilder överstrukna med ordet sexism.

På dörren till butiken hade det även klistrats upp lappar där avsändaren förklarar vad som menas med sexism, hur det uttrycker sig samt vad man kan göra år saken.

När Metro besöker butiken strax innan de öppnade i dag har de rivit ned de fastklistrade affischerna så gott det går och inuti butiken står två märkbart dämpade butiksbiträden.

– Vi får inte prata om något, säger en av de två tjejerna på plats.

Men det är ingen udda kampanj från er sida?

– Nej, uppenbarligen inte.

Attackerna är med största sannolikhet en reaktion på de avklädda reklambilderna som gjorde att klädkedjan hamnade i blåsväder under förra veckan. 

LÄS MER
American Apparel anmäls för sexistisk marknadsföring

LÄS MER: Klädföretagets känga mot American Apparel – omvända bilder

LÄS MER
Kronofogden jagar American Apparel
klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro