ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

American Cow Girl Chicks – räkna med rena vilda västern

Jessica Carleson · 27 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Hattie Claire, Trish Lynn, Ginger Duke, Kristen Carolan, Sadie Lynn, Samantha Mitchell, Leah Stevens och Georgia Hamann. American Cow Girl Chicks gör konster i hög fart.

Hattie Claire, Trish Lynn, Ginger Duke, Kristen Carolan, Sadie Lynn, Samantha Mitchell, Leah Stevens och Georgia Hamann. American Cow Girl Chicks gör konster i hög fart. Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Full gas och halsbrytande trick på hästryggen med den amerikanska flaggan i topp. Och visst hinner de med att klämma en och annan västernlåt. Inget stoppar en All American Cow Girl Chick. I helgen intar den unika showgruppen från Texas arenan i Globen. – Det har varit en hel del brutna ben, men som tur är har ingen fått sätta livet till, säger truppens ledare Trish Lynn. – Det går snabbt, det är ”trick”-ridning och inget någon ska försöka sig på att göra hemma. American Cow Girl Chicks är hennes skapelse, född ur en genuin kärlek till västernlivet och rodeo-shower.  Åtta ryttare och deras hästar framträder på rodeoshower varje helg i USA och i veckorna tränar de hårt, både styrka, smidighet och uthållighet. Att vara beredd att ge allt är en del av att vara en Cow Girl Chick, förklarar Trish, som även har en karriär som countrysångerska sedan 18 år. – Vi är väldigt stolta över livet på landet. Västernlivet är ”the real deal”, säger hon. Och en Cow Girl Chick är lika god på insidan som hon är bra på utsidan.Välgörenhet är viktigt för ”chicksen”, en stor del av intäkterna skänks till cancerforskning.– Vi började donera när vår hovslagares åttaårige son fick en cancerdiagnos. Det är vårt mål. Vi hjälper folk som är i nöd, säger Trish Lynn.Framträdandet i Globen är chicksens första show utomlands.

klar

Artikellänk är kopierad

Jessica Carleson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro