ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Amerikanen Kevin Lynch bor hellre i Hongkong-bornas hem än på hotell

Åsa Larsson · 6 Jan 2015
Uppdaterad 6 Jan 2015

klar

Artikellänk är kopierad

Här är affärsmannen som hellre bor i andra människors hem än i lyxiga hotellrum.

Kevin Lynch jobbar i Shanghai, men har på sistone fått jobb i södra Kina och besöker därför Hongkong regelbundet. I stället för att som många kollegor bo på hotell så har Kevin Lynch valt att lösa boendesituationen med en sida på nätet där privatpersoner kan hyra ut sitt hem.

Det har lett Kevin Lynch till en hel del märkliga inkvarteringar.

– Jag är van vid att komma in i rum som är supersmå, men när jag gick in på det här stället så var allt jag såg en liten soffa och ett bord, så jag trodde att jag skulle behöva sova på soffan. Men då tryckte killen på en knapp på väggen och så sänkte sig taket hela vägen ner tills det var bara några centimeter över bordet. Det var sängen, berättar Kevin Lynch för CNN.

HongkongMen framför allt så får han se något som kollegorna inte får – hela .

– Om du verkligen vill dyka ner i bostadsområdet och se hur människor lever och arbetar, såsom den nattliga fruktmarknaden i Yau Ma Tei. Hongkong är en sån fascinerande och inspirerande plats. Det finns ett underbart djup här – mycket rikare än bilderna som alla andra skickar tillbaka när de besökt "The Peak" och spårvagnarna, säger Kevin Lynch till tidningen South China morning post.

Han har fått bo i lyxvåning i Pok Fu Lam men även i övergivna huslängor i Lantau, liksom en båt i hamnen och en omgjord lada.

I början så tänkte han att han skulle hålla på i ett år, men nu är Kevin Lynch så förtjust i sin nya livsstil att han tänker fortsätta med den. 

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro