ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Amerikaner mer rädda för mjölk än marijuana

Tomas Lundin · 21 Jan 2015
Uppdaterad 21 Jan 2015

Foto: All Over Press/Montage


klar

Artikellänk är kopierad

Amerikanerna är mer oroliga för hälsoeffekterna av opastöriserad mjölk än de är för marijuanans effekter på kroppen. Det visar en undersökning från Oklahoma State-universitetet.

Inställningen till marijuana har blivit mer tillåtande i USA de senaste åren och flera stater har redan tillåtit försäljning under kontrollerade former. De attityderna visar sig i den nya undersökningen där tusen personer fått svara på vad de tycker ska kontrolleras eller förbjudas i handeln, rapporterar Washington Post. ► LÄS MER: ​Gav dödssjuka dottern cannabis – får inte träffa henne

Tre av fem svarande var för ett förbud av försäljning av opastöriserad mjölk, medan knappt hälften var för ett förbud av försäljning av marijuana. 

Mest stöd hade obligatorisk ursprungsmärkning för kött, att skolluncher skulle innehålla minst två grönsaker eller frukter och att produkter med genmodifierade råvaror ska märkas.

Något pinsamt är att fyra av fem också tyckte att alla produkter som ”innehåller DNA” skulle märkas, eftersom det innebär alla produkter från från djur- och växtriket. ► LÄS MER: Tre pensionärer röker marijuana för första gången – se reaktionerna

I Sverige är det förbjudet att sälja opastöriserad råmjölk i handeln, men bondgårdar får skänka eller sälja små mängder direkt till konsumenter. Livsmedelsverket varnar för att bakterier som ehec och campylobakter kan spridas genom opastöriserad mjölk. 

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro