ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Amerikaner nya storägare i Volvo

TT · 17 Aug 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Den amerikanska fondjätten Capital Group ser uppenbarligen stora framtida värden i fordonskoncernen AB Volvo. Kapitalplaceraren är numera AB Volvos näst störste ägare efter franska Renault.– Det är en jätte på förvaltningssidan, en av de större. De har tagit ganska stora ägarpositioner även i andra bolag. De har haft tio procent i några andra bolag och nu har de drygt sex i AB Volvo. Men för en sådan stor spelare är det ganska begränsat ändå, det sticker inte ut så mycket, säger Mats Liss, aktieanalytiker på Swedbank, som själva är en av Volvos storägare, till TT.

Sedan i våras har Capital Group handlat Volvoaktier för 1,6 miljarder kronor, ökat sin andel av kapitalet från 4,9 till 6,6 procent. Renault har 21,8 procent.– Vi är långsiktiga och investerar i aktier som vi tror ska utvecklas bra under en tre- till femårsperiod, säger Simon Levell, informationsansvarig på Capital Group i London, till Dagens Industri.Efter det att Volvos aktiekurs mer än halverades i fjol har den i år stigit med cirka 36 procent.

Förändrar det här maktstrukturen i Volvo?– De brukar inte ses som någon maktspelare.

Är detta då inte en indikator på att AB Volvo är ett lämpligt investeringsobjekt?–De har gjort den bedömningen och de brukar göra en ordentlig hemläxa innan de agerar, säger Mats Liss

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro