ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Amerikansk TV-show: Döda alla i Kina

Johan Nylander · 30 Okt 2013
Uppdaterad 8 Nov 2013

Ett av USA:s största tv-nätverk har tvingats be om ursäkt efter att en populär tv-show föreslagit att USA bör “döda alla i Kina för att lösa statsskulden.

klar

Artikellänk är kopierad

Ett av USA:s största tv-nätverk har tvingats be om ursäkt efter att en populär tv-show föreslagit att USA bör “döda alla i Kina” för att lösa statsskulden.

Det kontroversiella uttalandet sändes på talkshowen Jimmy Kimmel Live då programledaren intervjuade några barn om storpolitiska frågor.

Reaktionerna lät inte vänta på sig. Kinesiska invånare i USA rasade mot uttalandet och begärde en offentlig ursäkt. Uttalandet är “extremt smaklöst och… använder samma retorik som användes av nazisterna i Tyskland mot judarna”, löd en petition.

I helgen bad tv-bolaget ABC offentligt om ursäkt och plocka bort inslaget från sina medieplattformar, rapporterar South China Morning Post.

“Vi skulle aldrig avsiktligt sända något som skulle uppröra det kinesiska samhället, det asiatiska samhället, någon av kinesisk härkomst eller samhället i stort … vårt mål är att underhålla”, sa Lisa Bergen och Tim McNeal, två av tv-bolagets högst uppsatta chefer, i ett uttalande.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Nylander
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro