ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Amerikanska esportjätten bryter med sitt svenska CS-lag

Erik Glanell · 19 Jan 2018
Uppdaterad 19 Jan 2018
Det svenska laget och organisationen Tempo Storm går skilda vägar.

Det svenska laget och organisationen Tempo Storm går skilda vägar. Foto: Tempo Storm


Linus "Limpone" Wecksell berättar om anledningen till uppbrottet med Tempo Storm och om peppen att starta ett nytt kapitel i karriären.

klar

Artikellänk är kopierad

Många lyfte nog på ögonbrynen när den amerikanska Tempo Storm i augusti förra året plockade upp en helsvensk Counter strike-femma. Med i truppen fanns bland andra Fnatic-stjärnan Jesper ”JW” Wecksells bror Linus ”Limpone” Wecksell.

Satsningen blev däremot kort och nu står det klart att laget läggs ner efter några struliga månader.

– Jag tror att alla hade det på känn men att ingen ville säga det. Magkänslan var att det skulle sluta med att vi gick skilda vägar, säger Linus ”Limpone” Wecksell när Metro Esport når honom.

Problemen började med att en av lagets spelare fick visumproblem och managern tvingades hoppa in som ersättare.

Situationen demoraliserade laget som, utan sin ordinarie uppställning, inte kunde leva upp till förväntningarna som Tempo Storm hade satt upp.

När Linus ”Limpone” Wecksell fick ett erbjudande från ett annat lag kände han att tiden var inne att lämna trubblet bakom sig.

– Sista månaderna i laget var trötta och omotiverade. Det kändes bara som att motivationen att spela inte fanns där. Sen fick jag erbjudande om att spela med Epsilon och då ville jag tacka ja till det, säger han.

De kvarvarande Tempo Storm-spelarna försökte få till ett nytt lag. På grund av den redan omständliga förhållandena valde organisationen dock att avsluta samarbetet.

Trots det tråkiga slutet på utlandssatsningen ser Linus ”Limpone” Wecksell tillbaka på tiden som en utvecklande upplevelse.

– Det har varit en livserfarenhet att bo där, ställa om till den amerikanska kulturen och att bo tillsammans med sitt lag. Det har varit roligt samtidigt som det har varit en frustrerande och jobbig tid. Så här i efterhand känns det som att vi var en liten familj även om vi hade våra problem, en dysfunktionell familj, säger han och skrattar.

Nu påbörjar han alltså nästa steg i karriären med den tidigare Epsilon-uppställningen som även de för drygt en vecka sedan bröt med moderorganisationen. Laget letar just nu efter en ny organisation och går till dess under namnet Snabbabrillor.

– Det känns som att det är ganska nya färska spelare som man normalt inte har haft på kartan. De är unga och inte etablerade och har ett fräscht och nytt tänk. Vi kommer kunna gå långt om vi håller i det, säger han.

Närmast väntar ligaspel i ESEA Premier, med start söndag 21 januari, där de bland annat går upp emot lag som Virtus.pro, Gambit, BIG och flera svenska rivaler.

pil
Limpone om…

Skillnaden på NA- och EU-scenen

”Skillnaden är jättestor. I USA är det väldigt stort fokus på aimet. Det som inte finns där är spelkänslan och hur man spelar tillsammans i ett lag. När man spelar i USA så får man lätt känslan att alla spelar för sig själv. Jag vet inte riktigt varför det är så”.

Brorsan JW:s chanser i majorn…

”Fnatic har potential att gå riktigt långt faktiskt. De har varit riktigt vassa den senaste tiden och kan de bara få lika bra resultat offline som de har fått online så tror jag att det kan gå riktigt bra”.

Vilka som gör upp om major-vinsten…”Faze och Cloud9 har sett riktigt bra ut. Så de två och SK skulle jag nog säga är favoriterna”.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro