ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Amerikanska stridsplan har släppt 60 000 blodiga serieteckningar över IS-stad

Linnea Carlén · 29 Mar 2015
Uppdaterad 29 Mar 2015
Bild på serieteckning som ska ha släppts av amerikanskt stridsflygplan över den syriska staden Raqqa på tordagen.

Bild på serieteckning som ska ha släppts av amerikanskt stridsflygplan över den syriska staden Raqqa på tordagen. Foto: US Department of Defense


I torsdags släppte ett amerikanskt stridsflygplan 60 000 flygblad med blodiga serieteckningar över den IS-kontrollerade staden Raqqa i Syrien.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 26 mars ska ett amerikanskt stridsflygplan av typen F-15 Srike Eage, utplacerat i Gulfregionen, ha genomfört det något ovanliga uppdraget, uppger The Guardian. Omkring 60 000 flygblad släpptes i en flygning över staden Raqqa, vilket är IS starkaste fäste och de facto huvudstad i Syrien. En av de blodiga och minst sagt mörka illustrationerna föreställer sju män som är uppradade framför en köttkvarn, skriver The Guardian. På en skylt i taket ovanför köttkvarnen uppges det stå ”Daeshs rekryteringskontor”. Daesh är en förkortning av "Islamiska staten i Irak och Levanten" (ISIL) och en benämningen av terrorgruppen som de själva uppfattar som nedvärderande.

Budskapet ska vara att de som rekryteras av IS också blir gruppens nästa offer. En av de som twittrade ut bilder på flygpladen var den syriske aktivisten Abu Ibrahim Raqqawi.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro