ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Amerikanskt par på cykelresa mördades av IS-terrorister

Björn Sjö · 16 Aug 2018
Uppdaterad 16 Aug 2018
Paret skildrade sin resa på en blogg för cyklister.

Paret skildrade sin resa på en blogg för cyklister. Foto: Simply Cycling


Det unga paret sade upp sig från sina trista kontorsjobb och cyklade jorden runt. På internet skildrade de sina möten med vänligt folk överallt. Sen mördades de brutalt av IS-terrorister i Tadzjikistan.

klar

Artikellänk är kopierad

Jay Austin och Lauren Geoghegan ville göra något mer spännande i livet än arbeta på kontor i Washington.– Jag är trött på att ödsla de bästa timmarna av min dag gloende på en lysande rektangel och att ägna mina bästa år åt ett liv klätt i beige och grått, skrev Jay Austin på sin blogg.

Paret, i övre tjugoårsåldern, dokumenterade öppenhjärtigt sin årslånga resa i text och bild på internetsajten Simply Cycling.

Resan startade i juni 2017 i Sydafrika och fortsatte genom Afrika, Europa och österut.

De skrev entusiastiskt om all vänlighet de mötte från främlingar, och kritiserade mediernas skrämmande världsbild. Människor var inte alls så farliga och opålitliga, menade Jay Austin.

Tragiskt slut

Tyvärr fick parets resa ett tragiskt slut.

I Tadzjikistan, ett land i Centralasien som är ökänt för terrorism, prejades deras cyklar den 29 juli av en bil. Fem män hoppade ut och knivhögg paret och två andra cyklister till döds, rapporterade nyhetskanalen CBS.

Två dagar senare släppte IS en video där mannen satt framför terrororganisationens svarta flagga och svor att döda ”otrogna”.

En av männen har gripits, de övriga fyra har dödats i strid med tadzjikisk polis.

klar

Artikellänk är kopierad

Björn Sjö
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro