ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Amish-familjs vagn attackerad i drive-by

Tomas Lundin · 27 Nov 2013
Uppdaterad 28 Nov 2013
Amish-familjs vagn attackerad i drive-by Amishfolket använder häst och vagn i stället för bilar. Ett av många sätt de håller kvar vid förfädernas livsstil.

Amish-familjs vagn attackerad i drive-by Amishfolket använder häst och vagn i stället för bilar. Ett av många sätt de håller kvar vid förfädernas livsstil. Foto: TT Bild


En amish-familj som färdades i sin vagn blev beskjutna i en drive-by-skjutning i Pennsylvania. Hästen som drog vagnen träffades och dog. De är ett lätt mål eftersom de inte kan slå tillbaka.”

klar

Artikellänk är kopierad

Beskjutningen inträffade någon kilometer från familjens hem i byn Ronks, mitt i Pennsylvanias amishland, rapporterar NBC News. Två vuxna och tre barn färdades i vagnen när de hörde en smäll, som de först trodde kom från en smällare. 

– När de kom hem till gården märkte de att det rann blod från hästens mun, säger polisen Robin Weaver till NBC. 

Innan en veterinär hann fram dog hästen av skottskadan. Att familjen trodde det var en smällare var inte så konstigt. Trakasserier mot amishfolket är vanliga, men oftast rör det sig om bilister som kastar ägg, mat eller just smällare mot dem. Amishfolkets religion förbjuder alla former av våld. 

– Det är ett lätt mål eftersom de inte kan slå tillbaka, säger polisen.

Amishfolket är ättlingar till fråmst tyska och holländska mennoniter – ett kristet samfund – som flyttade till Pennsylvania på 1700-talet. De håller i mångt och mycket fast vid förfädernas livsstil och använder exempelvis inte bilar eller elektricitet.LÄS MER: CIRKUSELEFANT SKÖTS I DRIVE-BY-ATTACK

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro