ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Amoah vill till A-landslaget

Ola Johansson · 12 Apr 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Amoah vill till A-landslaget Assyriskas Patrick Amoah är utlånad från Djurgården. Han ser det som en möjlighet och sätter stor press på sig själv.

Amoah vill till A-landslaget Assyriskas Patrick Amoah är utlånad från Djurgården. Han ser det som en möjlighet och sätter stor press på sig själv. Foto: Ola Johansson


klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Amoah blev förra säsongen något i stil med Djurgårdens egen Ole Gunnar Solskjär. Den blott 19-årige supertalangen blev allsvenskans meste inhoppare, men utan att ta chansen på typiskt Solskjär-vis. Amoah tröttnade. – Så var det. Jag kände själv att något måste hända och ville bli utlånad till Assyriska. Men om ett år är jag tillbaka i Djurgården. Jag vet vad jag kan. Jag ska spela i A-landslaget och bli bäst i världen, säger han. Det är två år sedan Patrick Amoah som 17-åring fick göra allsvensk debut mot Örebro. Det blev mål direkt och Amoah fick snabbt stora fång med pressrosor. Något fotfäste i Djurgårdens startlag har han aldrig varit i närheten av. Sjutton inhopp blev det den gångna säsongen. – Jag vet vad jag kan och det hade börjat bli frustrerande. Det tjänade ingenting till att sitta på bänken längre bara för att jag spelade i Djurgården. Jag behövde något nytt.

NYCKELÅR VÄNTAR Steget från Svenska mästarna Djurgården till en instabil klubb som Assyriska kan låta riskabelt, i synnerhet för en ung spelare som är i en känslig fas av sin utveckling. Amoah klipper snabbt av den typen av resonemang. – Det är mycket proffsigare här är vad jag trodde. Jag fick höra mycket snack om att "Ska du till Superettan och Assyriska". Men det är riktigt bra här med ny arena och allt. Vi kommer att gå tillbaka till Allsvenskan, det kan jag lova, slår Amoah bekymmerslöst fast. Nu väntar ett nyckelår för Patrick Amoah och han sätter press på sig själv: – Fan jag börjar bli 20, det är klart att det måste börja hända saker snart.

•• Du är inte rädd för att bli en av alla dessa jätteämnen som slocknat i förtid? Det är ingen fara med det. Jag bryr mig inte om vad andra säger. Jag är medveten om att det här är ett viktigt år för mig. Men ge mig lite tid till... Patrick Amoah pratar snabbt och entusiastiskt och ser sin stora utveckling i framförallt effektivare avslut, en bättre vänsterfot och ett starkare närkampsspel. Problemet är bara att han inte har mycket till övers för gymträning. – Det är inget för mig. Jag gillar inte styrketräning för att jag vill inte tappa i snabbhet och smidighet.

•• Hur jobbar du med styrkan i stället då? – Det handlar mycket om balansträning i närkampssituationerna. Titta på Maradona på hans tid. Det är inte nödvändigtvis den som tar mest i bänkpress som är starkast.

•• Det där med bäst i världen? Hur mycket sans ligger det i ett sådant utspel? – Det är en målsätttning jag alltid har haft och den tänker jag inte ändra på. Jag har bra stöd från min familj och min flickvän Silvia. Hon har funnits med mig när det varit tungt. Hon betyder allt för mig, avslutar Amoah.

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Johansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro