ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ams ordnar speed- dejting för jobbsökare

Andreas Nordh · 12 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Med högkonjunkturen kommer jobben. Nu upplåter Arbetsförmedlingen sina lokaler åt rekryterande företag.Arbetsförmedlingen i Göteborg organiserar nu rekryteringsträffar för att snabbare hjälpa arbetsgivare och jobblösa hitta varandra. – Vi har ett uppdrag inte bara att hitta anställningar till arbetssökande utan även hjälpa arbetsgivare fylla vakanser, säger Lennart Johansson, chef för Arbetsförmedlingen i Göteborg. Det är första gången som arbetsförmedlingen har upplåtit sina lokaler för rekryteringsträffar på det organiserade sättet. Lennart Johansson ser det som ett snabbt och effektivt sätt för företagen att rekrytera. Men ser även fördelar för arbetssökande som vanligtvis reduceras till ett CV i högen.– Det är en möjlighet att visa personligheten.

Igår var Zareh Haroofounian på en träff med bemanningsföretaget Adecco på Arbetsförmedlingen i Gamlestaden i Göteborg.– Det är ett bra sätt. Arbetsförmedlingen har bättre kontakter så det leder oftare någonstans.Zareh Haroofounian hade skickat in sin CV till Adecco för länge sedan men har inte hört något av dem. Nu fick han chansen att träffa rekryterarna personligen och förhoppningsvis göra intryck.Lennart Johansson medger att efter en lång lågkonjunktur är de inte så vana att erbjuda företag hjälp med rekryteringar som att hjälpa arbetssökande hitta arbete. Men nu har Arbetsförmedlingen i Göteborg minst en rekryteringsträff per dag.

klar

Artikellänk är kopierad

Andreas Nordh
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro