ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Amy hejar på Sverige på fredag

Emma Björkman · 11 Jun 2012
Uppdaterad 11 Jun 2012
Amy hejar på Sverige på fredag Med nya albumet kommer Amy Macdonald att ta det lugnare med turnerandet än tidigare. ”Men med varje skiva har jag spelat i Sverige så jag tror säkert att jag kommer att komma tillbaka hit”, säger hon.

Amy hejar på Sverige på fredag Med nya albumet kommer Amy Macdonald att ta det lugnare med turnerandet än tidigare. ”Men med varje skiva har jag spelat i Sverige så jag tror säkert att jag kommer att komma tillbaka hit”, säger hon. Foto: Gustav Gräll


På fredag möter Sverige England i EM. Då kommer skotska sångerskan Amy Macdonald att heja på blågul seger. – Jag hejar jämt på det lag som England möter, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Fotbollstokig. På fredag möter Sverige England i EM. Då kommer skotska sångerskan Amy Macdonald att heja på blågul seger. – Jag hejar jämt på det lag som England möter, säger hon.

Som många andra Glasgowbor är Amy Macdonald, 24, ett hängivet Rangersfan. När hon var sju år tog hennes pappa med henne till en av lagets matcher och sedan var hon fast. Men sedan hon slog igenom som sångerska med debutalbumet ”This is the life” 2007 hinner hon inte gå på så många matcher. Trots att Skottland inte kvalificerade sig till årets fotbolls-EM kommer hon att följa mästerskapet.

Hur tror du att det gå för Sverige?

– De möter ju England så jag hoppas att det går bra. Jag hejar jämt på det lag som England möter, det är en typiskt skotsk grej. Sverige kommer att ha ett stort stöd från Skottland, säger hon.

Som en fotbollsälskare tyckte Amy Macdonald att var extra speciellt att sjunga nationalsången inför 50 000 personer när Skottlands landslag skulle spela match. 

– Det är en av de bästa sakerna jag gjort. Jag blir så nervös men det är en sådan kick efteråt. Det finns en låt på min nya skiva som heter ”Pride” och handlar om just det, säger hon.

Amy Macdonald är på blixtvisit i Stockholm för att prata om sin nya skiva ”Life in a beautiful light” som kom i fredags. Efter turnén med sin andra skiva kände hon sig utarbetad och tog en paus på ett år. Nya skivan har bland annat vuxit fram när hon tittat på nyheterna – ”Human spirit” handlar om hur de chilenska gruvarbetarna räddades från den rasade gruvan för två år sedan och ”Across the Nile” handlar om egyptierna frigörelse från president Mubarak.

– Jag är en väldigt känslig person och det gör att bara att se saker på tv påverkar och inspirerar mig. Jag skulle förmodligen kunna skriva en hel skiva bara genom att sitta i ett rum med en tv som enda sällskap, säger hon. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro