ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Än finns det chans att gifta sig 12-12-12

Conny Emmelin//Marcus Carlsson · 14 Nov 2012
Uppdaterad 13 Nov 2012

Snart är det sista chansen på närmare 90 år att få snygga siffror i vigselringarna. Trots att många redan har bokat in 12/12/12 så visar Metros rundringning att det ännu inte är för sent att få ett jämnt datum i vigselbeviset.

klar

Artikellänk är kopierad

Komminister Jesper Österberg och kyrkoherde Eva Katsler i Everlövs kyrka – där  du kan gifta dig den 12 december 2012.
Komminister Jesper Österberg och kyrkoherde Eva Katsler i Everlövs kyrka – där  du kan gifta dig den 12 december 2012.Foto: Kinga Lezanska Sjölin

Om knappt en månad kommer det att bli en hektisk dag för många av landets vigselförrättare. På Göteborgs stads vigseltjänst har den 12 december 2012 varit fullbokat i över ett halvår. Där ska cirka 40 par ta den sista chansen på nästan ett sekel att gifta sig på ett jämnt datum. 

I Blentarp i Skåne har ett tiotal hittills hört av sig till församlingen för att gifta sig under deras drop-in-bröllop.

– Vi vill få ut budskapet att en vigsel kan vara liten och enkel även i kyrkan, säger Eva Katsler, kyrkoherde i Blentarps församling.

Drop-in-bröllopen kommer att ske i Everlövs kyrka och församlingen står för präst och kantor, men pappersarbetet måste man se till att ha ordnat på egen hand.

– Det man absolut inte får glömma är en hindersprövning. Det är något man får från Skatteverket och det kan ta några veckor in-nan man får det, säger hon.

Men för den som ändå vill ha ett traditionellt bröllop på det magiska datumet är det ännu inte för sent. Metros rundringning i Stockholm, Göteborg och Skåne visar att många församlingar har lediga kyrkor under dagen. Bland borgerliga vigselförrättare är många fullbokade under den 12 december, framför allt runt klockan 12.

klar

Artikellänk är kopierad

Conny Emmelin//Marcus Carlsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro