ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Analys: Äntligen visar Apple något helt nytt – ändå känns det gammalt

Aron Andersson · 5 Jun 2017
Uppdaterad 5 Jun 2017

Homepod är något så unikt som en smart högtalare – eller vänta lite? Har vi inte sett det förut? Kan Apple upprepa tidigare succéer genom att göra sin version av smarta högtalaren bättre än alla andra.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var ett tag sedan Apple presenterade en helt ny produkt. Men nu slog Iphonejätten till.

LÄS MER: Homepod och Imac Pro – här är alla nya produkter från Apple

Homepod är en något så unikt, nytt och fräscht som en smart högtalare – eller, vänta lite. Har vi inte sett detta förut?

Apple är inte först på bollen. Liknande, för att inte säga rätt identiska, produkter finns redan från Amazon och Google. Men det behöver faktiskt inte vara ett problem.

Apple Watch var knappast den första smarta klockan på marknaden, men det är i dag den absolut mest populära. Iphone var inte heller den första pekskärmsmobilen på marknaden. Men den var vida bättre än vad som fanns, och succén var ett faktum.

Trots det är det alltid trist att vara trea på bollen. När Amazon Echo först visades upp var det faktiskt något helt nytt, nu känns denna produktkategori ganska etablerad.

LÄS MER: Metros livebevakning från Apples presentation på WWDC

Så vad ska Apple göra bättre? Frågar du företaget, och produktchef Phil Schiller, så handlar det om att kombinera de smarta högtalarfunktionerna från Amazon och Google med fantastisk ljudkvalitet. Hur detta lyckas vet vi först när Homepod börjar säljas i december.

Den version som visades upp på WWDC spelade nämligen inget ljud. Kanske hade det inte varit särskilt rättvist heller. En högtalare måste testas i hemmamiljö, där den ska användas.

Och Apple är inga främlingar för musikprodukter. Sedan Itunes och Ipod gjorde entré har Apple haft en ledande position på området. Nu är det bara att invänta Homepod, och se om de kan upprepa succén i hemmet.

LÄS MER: Samsung Galaxy S8 vs Iphone 7 – vilken är bäst?

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro