ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANALYS: Die mannschaft” tar revansch mot Spanien i finalen

Leif Granlind · 8 Jun 2012
Uppdaterad 8 Jun 2012

klar

Artikellänk är kopierad

Jag tippade rätt vinnare 2006 och 2008 men bommade 2010. Nu är det hög tid att förutse mästaren i EM 2012. Det blir inget halvvågat tips som 2006 då jag sa Italien. Det blir ett ganska tråkigt tips som 2008 då jag sa Spanien. ANALYS.

EM 2012 vinner…trumvirvel… Tyskland! Det är helt enkelt för många faktorer som talar för ”Die mannschaft” att man inte kan tro på något annat lag. 

• Laget. Stjärnorna är unga, snabba och det är full fart som gäller för dem. Spelare som Özil, Müller, Kroos, Lahm och Schweinsteiger är med och leder utvecklingen i fotbollen. 

• Revanschsugna Bayern München-stjärnor. De hade allt upplagt för sig i Champions League-finalen på hemmaplan men föll tungt på straffar.

• Historien. Tyskland går alltid långt i de stora turneringarna. Det känns nästan tråkigt att skriva det. Men det bara är så. Vinnarkultur, kallas det.

Spanien går naturligtvis långt också. Men det som fäller avgörandet för Tyskland i finalen är att anfallsstjärnan David Villa och försvarsbjässen Carles Puyol missar festen. De är för viktiga pjäser – framför allt Puyol – för att man ska kunna sätta en tusing på Spanien.

Sverige då? Ja, jag tror fortfarande att blågult tar sig vidare från gruppen trots kritiken efter gen- repet. Det bygger jag mest på att Ukrainas och Englands uppladdningar har varit kaosartade. 

Den enda nation som snarare blir bättre av struliga förberedelser är Italien. 

De växer av muthärvor (1982 och 2006) och är min dark horse i turneringen.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Granlind
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro