ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Analys: Nintendo Switch är alldeles för dyr i dag – men kan bli en klassiker

Aron Andersson · 3 Mar 2017
Uppdaterad 3 Mar 2017

3 700 kronor är för mycket pengar – åtminstone just nu. Men med ett lägre pris och fler titlar kan Nintendo Switch bli en riktig klassiker, skriver Metros prylexpert.

klar

Artikellänk är kopierad

Så var den här. Äntligen. En helt ny konsol är som julafton i spelvärlden. Och när det rör sig om Nintendo är det något annat än ett prestandamonster från Sony eller Microsoft. Här handlar det inte om den bästa grafiken eller de mest påkostade spelen. Det handlar om spelglädje.

LÄS MER: Test: Nintendo Switch – är det värt att köpa?

Där lyckas också Nintendo, vid första anblick, leverera. Nya ”Zelda”-spelet är en omedelbar succé med toppbetyg från en nästan enig kritikerkår. ”1-2 Switch” är ett utmärkt partyspel där du kan utmana dina vänner i komjölkning eller revolverduell.

Men sedan då? Jo, två problem är rätt lätta att identifiera.

Problem 1: Det finns alldeles för få titlar. Ta alla som inte är så förtjusta i Zelda till exempel. För dem finns det ingen riktig anledning att kasta sig över Nintendo Switch. Detta kan givetvis tiden råda bot på, även om det kan bli en lång väntan. Super Mario-fans tvingas till exempel vänta till nästa jul.

Problem 2: 3 700 kronor är för mycket pengar. Och då ingår heller inga spel. ”Wii sports” såldes faktiskt tillsammans med Wii. Motsvarigheten ”1-2 Switch” kostar 400 kronor extra. Den som vill ha en rejäl handkontroll, en så kallad Pro controller, får punga ut med 800 kronor ytterligare. Ett par extra Joycon kostar också 800 kronor.

I dag kan du alltså köpa Playstation 4 eller Xbox One för 2 000 kronor. Det är nästan halva priset.

Då har Nintendo Switch långt ifrån samma prestanda som ovan nämnda konsoler, och utbudet av spel är inte ens värt att jämföra. Men ge Switch lite tid, så att utbudet kan öka och priset minska, så skulle den kunna bli en riktig Nintendoklassiker.

LÄS MER: Se alla trailers för nya Nintendo Switch-spelen

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro