ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Analys: Nya domen litar mer på mamman

Stefan Wahlberg, Metros rättsexpert · 16 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hovrätten sätter större tilltro till Arbogamammans utpekande av Christine Schürrer än tingsrätten gjorde. Å andra sidan litar hovrätten mindre på det vittne som säger sig ha sett en person som skulle kunna vara Schürrer utanför familjens villa i Arboga. Därmed knyts Christine Schürrer till själva brottsplatsen och inte bara till adressen. I övrigt är det små skillnader mellan de båda domarna.

Hovrätten lägger stor energi på att vetenskapligt reda ut hur mycket mamman egentligen kan minnas från morden. Domstolen konstaterar att hon verkligen har vissa autentiska minnen av det som hände i hallen men att detta givetvis inte räcker till en fällande dom. Den indiciekedja som fällde Schürrer i tingsrätten nagelfars därför på nytt varvid hovätten slår fast att ”utredningen inte ger utrymme för någon alternativ gärningsman”.

Det råder ingen tvekan om att det har varit ett fall med en mycket komplicerad bevisvärdering. Hovrätten är dock enig i sin dom och sannolikheten att Högsta domstolen skulle medge prövningstillstånd är liten eftersom det handlar om rena bevisfrågor.

klar

Artikellänk är kopierad

Stefan Wahlberg, Metros rättsexpert
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro