ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Analys: Astralis innovation tar CS:GO till en helt ny nivå

Erik Glanell · 25 Sep 2018
Uppdaterad 25 Sep 2018
Coachen Danny "zonic" Sørensen reser pokalen efter vinsten i Faceit major: London.

Coachen Danny "zonic" Sørensen reser pokalen efter vinsten i Faceit major: London. Foto: Faceit


Danskarna har ett lagspel bortom individuell skicklighet och slipade rök- och chockgranater. De bjuder på innovation som fascinerar, skriver Metro Esports Erik Glanell.

klar

Artikellänk är kopierad

Finalen i London-majorn talade sitt tydliga språk. På startlinjen stod världens bästa spelare på ena sidan och världens bästa lag på andra. Oleksandr ”s1mple” Kostyliev med sitt Na’vi mot Astralis. Symboliskt nog sätter den beskrivningen fingret precis på hur finalen utspelade sig. Det var laget som vann.

Det Astralis visade upp under den två kartor långa finalmatchen borde bli utbildningsmaterial för så väl aspirerande topplag som för de som redan lyckats ta sig till toppen. Förhoppningsvis studerar de svenska topplagen matchen in i minsta detalj för här finns massor att lära. Saker som inte är så svåra att greppa i teorin men som kräver en vattentät svetsning för att lyckas.

Astralis har hittat ett optimalt sätt att kommunicera på. Det syntes i lagets rörelser, på den tilltro de gav varandra i så gott som varje situation, sättet de peakade på och på sättet de monterade ner Na’vi genom att helt plocka Oleksandr ”s1mple” Kostyliev ur spel. De tog hela Na’vi ur spel.

Danskarna har ett lagspel bortom individuell skicklighet och slipade rök- och chockgranater. De bjuder på innovation, tillskriven coachen Danny ”zonic” Sørensen, som fascinerar.

En utomstående som såg finalen skulle inte kunna ana att det var världens två högst rankade lag som gjorde upp på scenen. Det såg för lätt ut för Astralis. De gjorde allt rätt. De tog Counter strike: Global offensive till en helt ny nivå.

Om inte Na’vi vunnit båda pistolrundorna på Nuke hade resultatet mycket väl kunnat bli 16–0. I en major-final. Så bra var Astralis.

Det är uppenbart att Astralis har lagt ner oerhört mycket tid och energi på att nå den här nivån och med major-titeln i ryggsäcken är det en ansträngning väl värd det.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro