ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Analytiker: Iphone får inte ny kontakt

Aron Andersson · 2 Mar 2017
Uppdaterad 2 Mar 2017

Foto: TT


Om du trodde att Lightning-kontakten skulle försvinna behöver du inte få panik riktigt än. Nu har en analytiker dementerat de tidigare uppgifterna.

klar

Artikellänk är kopierad

För bara dagar sedan släppte Wall Street Journal en bomb i mobilvärlden. Anonyma källor hävdade att Iphone 8, som spås presenteras senare i år, skulle få ny kontakt. Eftersom Apple helt nyligen tog bort hörlursuttaget var det många som chockades av uppgifterna.

LÄS MER: Nya uppgifter: Iphone kan få ny kontakt – igen

Nu har en annan källa sagt att Lightning-kontakten troligtvis får bli kvar ett tag till. Det är analytikern Ming-Chi Kuo vid KGI Securities som skrivit en rapport där han gör förutsägelsen. Enligt honom ska de nya Iphone-modellerna visserligen få snabbladdning av samma typ som usb-c-kontakter har, men via samma Lightning-kontakt som Iphone har sedan tidigare, skriver Macrumors.

Apple har visserligen gått över till usb-c för vissa produkter, men Ming-Chi Kuo menar att allt för många företag som tillverkar tillbehör för Iphone skulle drabbas om Lightning-uttaget försvann redan nu.

Apple har fortfarande inte själva kommenterat ryktena så rådet kvarstår: ta uppgifterna med en nypa salt.

LÄS MER: Analys: Därför måste Apple ge Iphone hörlursuttaget tillbaka

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro