ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Anastacia vill vara starkare än cancern

Katarina Matsson · 27 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Universal Music


klar

Artikellänk är kopierad

Anastacia är tillbaka med ett nytt albym, en ny look och en spelning på kvällens Rosa bandet-gala i Globen. För Metro berättar hon om livet efter bröstcancern – och hur hon hittade sitt nya jag.– Jag såg det aldrig som dåligt, säger stjärnan om sjukdomen i dag. Det var drygt fem år sedan, i början av 2003, som Anastacia fick den oväntade diagnosen: bröstcancer. Trots det gav hon ut albumet ”Anastacia” året därpå och begav sig ut på turné.– Jag välsignades med en tidig diagnos, jag välsignades med möjligheten att kunna hjälpa andra och jag välsignades för att det visade mig att man inte behöver göra allt på en gång. Men under tiden jag gick igenom det ville jag vara starkare än cancern. Jag pressade mig nog för hårt när jag gick igenom cancer, album och en turné samtidigt. Jag ville att mina fans skulle se vilken styrka man kan ha när man går igenom något så jobbigt framför publiken. Men när turnén var över var jag utmattad. Jag var så trött att ledighet verkligen var nödvändigt, säger hon.

För första gången på flera år tog stjärnan ordentligt ledigt. Trots det lyckades hon klämma in en klädlinje – och ett bröllop med livvakten Wayne Newton förra året.– Så många olika saker hände, från cancer till bröllop till en klädlinje. Alla de här sakerna tillsammans hjälpte mig att hitta mig själv, utan att jag visste att jag gjorde det, säger hon.

Är du rädd för att bröstcancern ska komma tillbaka?– Nej. Jag tror att jag var det i början. Sedan min operation och diagnos har jag haft en biopsi-panik, men det var ingenting. Men det är en av de saker du inte kan oroa dig för så länge du fortsätter med undersökningarna och ser till att testa dig. Vad som än händer är det menat att vara och jag måste gå igenom det som jag gjorde första gången.

Vilket råd ger du kvinnor som får diagnosen?– Att inse att det är så många som kämpar mot den här sjukdomen. Titta på mig, Kylie, Melissa Etheri­ge och Sheryl Crow, alla de här kvinnorna bara i musikindustrin som har drabbats de senaste åren. Det går inte att blunda för den här sjukdomen längre. Vi måste inse att det är okej, att vi kan gå igenom det här. Framstegen som vi har gjort är så fantastiska och jag uppmuntrar kvinnor att inte vara rädda. Om bilbatteriet dör så måste du hitta ett sätt att lösa det, om du har cancer måste du hitta ett sätt att gå igenom det. Det är bara så livet är.

Anastacia om ...

… sin ålder: Efter att ha pressats att utge sig för att vara yngre talar hon nu öppet om sin ålder, 40 år. – Precis innan jag skulle börja göra mitt tredje album hände cancern, och jag kände ”Jag oroar mig inte för min ålder längre, jag är bara orolig för om jag kommer att uppleva ett år till”. Jag ville berätta sanningen.

… om sin nya look: Stjärnan har droppat sin kaxiga pojkflicke-look. – Jag tror att jag bara blivit bekväm med att visa en mjukare sida.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro