ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Anden som pendlar med Djurgårdsfärjan

Anders Göransson · 14 Dec 2012
Uppdaterad 14 Dec 2012
Anden som pendlar med Djurgårdsfärjan Dag efter dag åker gräsanden över till Djurgården – med båt.

Anden som pendlar med Djurgårdsfärjan Dag efter dag åker gräsanden över till Djurgården – med båt. Foto: Sivan Andersson


Dag efter dag väntar hon på Skeppsholmens brygga, kliver ombord och hänger med till Gröna Lund. En av Djurgårdsfärjans trognaste resenärer är – en gräsand.

klar

Artikellänk är kopierad

– Jo, så är det. Hon brukar stå bland de andra passagerarna och liksom vänta på att kliva på. När vi lägger till så hoppar hon ombord, berättar Sivan Andersson, matros på Djurgårdsfärjan.

Hon talar om den gräsandshona som under hösten och förvintern tagit för vana att båtpendla mellan Skeppsholmen och Allmänna gränd på Djurgården. Normalt väljer fågeln någon av avgångarna vid lunch för sin dagliga sightseeing.

Och du stoppar den inte? Man ska ju ha biljett …?– Nä, jag har inte gjort det. Den liksom kryper under grinden och ställer sig där. Jag tänker ”Okej då, du får väl följa med”.

Väl framme vid Djurgården hoppar anden ner i vattnet och tar sig, såvitt man vet, tillbaka för egen maskin. De senaste dagarna har inte andhonan visat sig på båtarna, däremot har andra artfränder upptäckt det bekväma färdmedlet.

– Vi har faktiskt en gräsandshanne ombord just nu. Han klev på vid Skeppsholmen och vi är snart framme vid Slussen, rapporterade Sivan Andersson när Metro nådde henne på mobilen vid 14-tiden i går.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro