ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Anders Borg får mer pengar att leka med”

Rickard Lindholm · 7 Nov 2013
Uppdaterad 7 Nov 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Kristofer Hedlund

Erik Bengtzboe, ordförande för Moderata Ungdomsförbundet, tror att han är feminist och älskar jobbskatteavdrag.Vad tycker du om utbildningen i Sverige? – Den är för de allra flesta ganska bra men också ganska stelbent. Det gör att alldeles för många inte får chansen att nå sin potential och växa fullt ut, framför allt alldeles för många som inte får det stöd de behöver.

Hur kämpar ni för att underlätta arbetsmarknaden för nyutexaminerade studenter? – Vi måste se till att det blir enklare och billigare att anställa, men vi måste också ha högskole- och universitets­utbildning som matchar och möter de förväntningar arbetsmarknaden har.

Vilket parti skulle du rösta på om du inte fick rösta på Moderaterna? – Jag trivs väldigt bra med Moderaterna och det krävs nog långa funderingar att hitta ett alternativ. Om jag var tvungen blir det nog en mix av några olika. Lite Folkpartiet och lite Centerpartiet kanske.

Vilka är de bästa idéerna rödgröna har? – Det är Miljöpartiets migrations­politik. Tyvärr delas den inte av de andra.

Sämsta idén? – Att de ständigt vill göra det svårare för människor att få jobb.

Varför skulle Moderaterna vara ­studenternas val 2014? – Sverige behöver en ledning som vågar se till att fler kan ta plats på arbetsmarknaden och att utbildningen fortsätter att bli bättre. Det är Moderaterna tillsammans med en Alliansregering som kan se till det. 

Älskar du jobbskatteavdrag?
 – Jag älskar jobbskatteavdrag. Det har gjort det lönsammare för väldigt många människor att jobba. Vilket självfallet är jätteroligt för Anders Borg som får mer skattepengar att räkna med men framför allt är det något som inneburit en enorm skillnad för många människor.

Är du feminist?
 – Ja. Jag tror det faktiskt.

Varför tvekar du? – Det är uppenbarligen ett ord som gör många människor upprörda och som människor lägger mycket tolkning i. Jag är i grund och botten liberal och tycker att alla människor förtjänar att behandlas som den enskilda person och individ man är. Men jag tror också att man behöver konstatera att i väldigt stor utsträckning har tjejer varken samma chanser eller behandlas på samma sätt som killar.

klar

Artikellänk är kopierad

Rickard Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro