ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Anders Borg polisanmäls efter fylleskandalen

Johan Wikén · 5 Aug 2017
Uppdaterad 5 Aug 2017
En förundersökning är nu inledd i ärendet.

En förundersökning är nu inledd i ärendet. Foto: TT


Anders Borg ska, enligt uppgifter till Aftonbladet, ha visat könet och kallat kvinnor för horor” under en fest förra veckan. Nu polisanmäls den tidigare finansministern – av polisen själv.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i förra veckan som Anders Borg närvarade vid en fest i Stockholms skärgård. Enligt uppgift ska han ha blivit mycket berusad och bland annat ha kallat kvinnor för ”slampa” och ”hora”, visat sitt könsorgan och tafsat på andra gäster.

Nu polisanmäls den tidigare ministern som kan misstänkas för sexuellt ofredande, olaga hot och eventuellt förolämpning, enligt Aftonbladet.

– Det har kommit till min kännedom att brott kan ha begåtts och då är jag skyldig att ta upp en anmälan, säger Kristoffer Samsing, stationsbefäl på Norrmalmspolisen, till tidningen.

Polisen uppmanar nu eventuella offer och vittnen att höra av sig.

– Målsäganden måste vi prata med annars blir det svårt att bedriva en förundersökning, säger Kristoffer Samsing.

Efter att händelsen blivit omskriven i medier under torsdagskvällen och fredagsmorgonen valde Anders Borg att offentligt be om ursäkt på sitt Facebookkonto.

”Jag var på fest i helgen och drabbades av en blackout. Jag dricker inte mer än de flesta men har varit under hård press de senaste månaderna och det måste ha tagit ut sin rätt. Jag har fått höra i efterhand att jag betedde mig mycket olämpligt. Jag vill uppriktigt be om ursäkt till de närvarande som tog illa vid sig. Känner stor besvikelse och ånger över mitt beteende”, skrev ex-ministern i inlägget.

Anders Borg meddelade även att han hade för avsikt att söka hjälp.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro