ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Anders Eklund släpps ut

Tomas Lundin · 14 Feb 2013
Uppdaterad 6 Okt 2014
Anders Eklund släpps ut

Anders Eklund släpps ut Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Englamördaren Anders Eklund har beviljats permission. Under några timmar får han köpa godis, läsa tidningen och till och med äta en bit mat.

Den nu 47-årige Eklund dömdes 2011 till livstids fängelse för morden på Engla Juncosa Höglund och Pernilla Hellgren och sitter nu på Norrtäljeanstalten. Den som avsuttit två år av ett längre fängelsestraff har möjlighet att vistas utanför anstalten en kort stund om säkerheten tillåter det. Enligt Kriminalvårdens beslut är risken för att Anders Eklund ska återfalla i brottslighet eller rymma så låg att han nu beviljats en kort permission. 

"Det har inte framkommit några omständigheter som pekar på att en särskild permission skulle vara förenad med extraordinära säkerhetskrav", skriver Kriminalvården i sitt beslut. 

Eklund kommer att få 500 kronor i "fickpengar" som han kan använda till att köpa tidningar och godis som måste konsumeras under permissionen. Han kan också välja att gå på restaurang, däremot får han inte dricka alkohol. Personal från Kriminalvården kommer hela tiden vara vid hans sida. 

En anledning till att så kallad lufthålspermission beviljas är att göra fängelsevistelsen mindre skadlig för den dömde.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro