ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Anders Lago inspirerade Obama

Petter Sundsten · 10 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Barack Obama går till skarpt angrepp mot Danmarks flyktingpolitik. Bakom attacken: Södertäljes kommunalråd Anders Lago.– Det är möjligt att vårt möte inverkat. Jag sa att jag tycker att USA och andra länder måste ta ett större ansvar, säger Lago till Metro.

Obama träffade Södertäljes starke man i april för att få fler länder att ta emot Irakflyktingar.Nu går Barack Obama till attack mot USA och Danmark för att göra för lite.– Han sa ordagrant att han skämdes över att USA inte tog ett större ansvar, säger Anders Lago (s).

På sin hemsida skriver Obama att Danmark och andra länder som deltog i den USA-ledda koalitionen i Irak ”har gjort sorgligt lite för att klara flyktingkrisen och bör uppmuntras att göra mer". Han kritiserar också USA för att bara ta emot en liten del av de 7000  flyktingar som de lovat ta emot.

I april i år besökte Anders Lago kongressen i Washington för att berätta om Södertälje och hur många flyktingar de tagit emot.

Då träffade han också senator Barack Obama, efter att ha ombokat ett in­planerat Pentagonmöte.

Mötet gav resultat. Han fick mycket uppmärksamhet under sin resa – och nu har alltså USA:s tillträdande president lyft frågan.– Det är bra att han tar upp frågan, säger Anders Lago.

Och hur var han?– Han var öppen, positiv och intresserad. Vi pratade om hans bok som precis kommit upp på svenska, vilket han hade koll på, säger Anders Lago.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro