ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Anders Öfvergård leder “Robinson: En häftig prövning

Gustaf Larsson · 19 Mar 2018
Uppdaterad 19 Mar 2018

Foto: Daniel Olsson/TV4


Robinson är tillbaka med en ny säsong i TV4. Anders Öfvergård, kanske mest känd som den arge snickaren, leder programmet. En engångsrakhyvel och en epilator kan man ju fråga sig om man behöver på en öde ö”, säger han till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

”Robinson” är tillbaka i rutan efter tre års uppehåll och 20 år efter att premiärsäsongen sändes i SVT. Nygammalt för i år är att deltagarna tar med sig varsin personlig sak till ön. Anders Öfvergård var själv en bidragande faktor till att greppet skulle tas tillbaka. Han menar att sakerna de tar med sig säger mycket om deltagarna och ger tittarna mer förståelse.

– Tar man med sig ett hampasnöre så tänker man till, och tar man med ett nät så kan du ju fiska. Men en engångsrakhyvel eller en epilator kan man ju fråga sig om man verkligen behöver på en öde ö, säger han.

I tidigare produktioner som Öfvergård har deltagit i, däribland ”Arga snickaren”, har han inte sällan tagit tillvara på sina snickarkunskaper. Eftersom deltagarna i Robinson tävlar i överlevnad inkluderas även grundläggande snickerikunskaper. För Anders Öfvergård blev det ibland svårt att hålla igen och inte hjälpa de tävlande.

– Vissa är väldigt finurliga på att hitta mat, andra är oerhört dåliga på det. Jag själv hade ju läst på vart jag ska, vad finns det att äta, hur man överlever. Vissa kan ju knappt simma. Vi har en deltagare som låg i hårdträning för att lära sig simma innan han åkte. Det är ganska grundläggande kunskaper på en öde ö.

”Det räcker inte att bara vara stark och duktig på tävlingarna, du måste också kunna spela det sociala spelet”, säger Öfvergård om årets säsong. Foto: Daniel Olsson/TV4
”Det räcker inte att bara vara stark och duktig på tävlingarna, du måste också kunna spela det sociala spelet”, säger Öfvergård om årets säsong. Foto: Daniel Olsson/TV4

Men att han hyser stor respekt för deltagarnas insatser och programmet som sådant, råder det inga tvivel om.

– Jag älskar programmet. Både relationerna, psykologin och tävlingarna, det är det jag brinner för. Det räcker inte att bara vara stark och duktig på tävlingarna, du måste också kunna spela det sociala spelet.

Han utlovar att programmet kommer att bjuda på allt från ilska och dåligt beteende till kärlek och gråt. Under 48 dagar befann de sig på Fiji-öarna och spelade in.

– De lever ju väldigt nära varandra vilket jag tror är en häftig prövning. Lika väl som att man inte gillar en person, så förstärks ju det väldigt tydligt på en strand där man bor i en koja så tätt inpå varandra.

Programmet hade premiär i TV4 den 18 mars och kommer att sändas fem dagar i veckan.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro