ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Andra Androiden som landar i Sverige

Kristoffer Rengfors · 24 Aug 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

HTC Hero är andra Android­telefonen som landar i Sverige. Hero är telefonen som ska sammanföra elegansen från Iphone med affärsanvändarnas mer bekanta gränssnitt från HTCs affärstelefoner.

I fokus

Modifierad AndroidI botten ligger Googles omtalade operativsystem Android. Men HTC har valt att lägga ett skal över. Hero ser därför ut mer som HTCs klassiska Windowsmobiler.Widgetar och mer WidgetarFacebook, Twitter, Myspace, klockan, vädret, Google, mejlen och allt annat man kan tänka sig ligger som widgetar på startskärmen. Här har HTC satsat stenhårt på sitt eget gränssnitt.Full fart på Flash80 procent av alla hemsidor i Flash ska fungerar på Hero lovar Adobe. Metro Teknik hade problem med Myspace musikspelare men Youtube funkade perfekt. Inga kladdiga fingrarHeros tryckskärm har precis som Iphone 3GS en speciell betäckning som skyddar mot oljiga ämnen. 3,2 tum med 320 x 480 pixlars upplösning är bra, men inte revolutionerande bra.KameraFem megapixlar och Hero tar faktiskt riktigt bra bilder även om blixten saknas. Bra autofokus gör verkligen skillnad på en mobilkamera.

ANALYS: "Hero lämnar ett stabbigt intryck"

Androidtelefonerna kommer starkt nu. För bara drygt en månad sen dök föregångaren HTC Magic upp på den svenska marknaden. Hero tar vid och är i mångt och mycket lik sin föregångare, men har fått ett annat gränssnitt. Det går inte att använda dessa telefoner utan att tänka på Apples Iphone. Precis som i Iphone finns tusentals applikationer att installera till Androidtelefonerna med allt från karttjänster till roliga ritprogram. HTC Hero står dock inte upp mot Apples telefon. Hårdvaran har inte anpassats efter ansiktslyftningen vilket gör att telefonen känns seg. Skärmuppdateringen hänger inte med fingetryckningarna och Hero lämnar därför ett stabbigt intryck. Gränssnittet när för kladdigt. En bra telefon för den som vill ha ett alternativ till Apples lur – men någon Iphonedödare är det inte.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro