ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Andra chansen slår rockrekord

Emma Björkman · 27 Feb 2014
Uppdaterad 27 Feb 2014

Andra chansen i Lidköping slår rockrekord i Melodifestivalens historia. – Det är första gången någonsin som rockuttrycket är bärande i en deltävling, säger Christer Björkman, Melodifestivalens exekutive producent.

klar

Artikellänk är kopierad

Det blir rockakternas kamp i Andra chansen i Lidköping på lördag. De två hårdaste akterna Ammotrack (på bilden) och Outtrigger startar som nummer ett respektive nummer åtta.
Det blir rockakternas kamp i Andra chansen i Lidköping på lördag. De två hårdaste akterna Ammotrack (på bilden) och Outtrigger startar som nummer ett respektive nummer åtta.Foto: Gustav Gräll

Alla akter utom tre rockar i Andra chansen. Det är första gången någonsin som rocken är i majoritet i en deltävling.

Det är inte bara banden Ammotrack, Outtrigger och State of Drama som bjuder på hårdare tongångar.

– Linus Svennings ballad har en rockig attityd och Martin Stenmarcks låt är rockpoppig, säger Christer Björkman, exekutiv producent  för Melodifestivalen och fortsätter:

– I en vanlig deltävling hade jag aldrig lagt så här många lika uttryck tillsammans.

►Se Melodifestivalens hårdaste låtar på 2000-talet

Det är ingen slump att Ammotrack är först ut i startfältet på lördag, att State of Drama startar som nummer fyra och att Outtrigger avslutar,

– Det är en väldig tur för programmets skull att vi kan påverka startordningen när flera låtars spelstilar krockar, säger Christer Björkman. Förklaringen till att rocken tagit ett bredbent kliv in i Melodifestivalen är enkel: – Det är för att vi fått in bättre rockmaterial de senaste åren. För några år sedan var vi glada om det kom in ett bra rockbidrag, säger Christer Björkman.

Men han uttrycker en oro för att rockbidragen kan ta ut varandra. – Det vore roligt om finalen är varierad. Ammotrack, Outtrigger och State of Drama är – givetvis –överens om att något av de hårda bidragen bör gå till Friends Arena. – Hårdrocken ska vara representerad i finalen, säger Ammotracks sångare Mikael de Bruin.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro