ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Andra smekmånad – i stället för skilsmässa

Ulrica Widsell · 13 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Eva Rusz.
Eva Rusz.Foto: Scanpix

En andra smekmånad kan rädda förhållanden i kris. Myndigheter i Malaysia inför bidrag till romantiska resor för att minska skilsmässorna. Relationsexperten Eva Rusz: "Mer kvalitetstid kan rädda många äktenskap."

Resa bort från vardagsproblem och få tid till romantik kan lappa ihop ett slitet förhållande, tror Eva Rusz, psykolog och relationsexpert.– När man är borta från all stress och lyfts ut från sin vanliga livssituation så kan man många gånger återuppleva och hitta tillbaka till de känslor man haft för varandra och hinna prata med varandra, säger Eva Rusz.

I Terengganu i östra Malaysia erbjuder myndigheterna motsvarande cirka 3 000 kronor i bidrag till en ”andra smekmånad”, en weekendresa eller liknande för gifta par som funderar på skilsmässa, enligt nyhetsbyrån Reuters.– Jag är övertygad om att man skulle kunna rädda många äktenskap om man fick mer kvalitetstid för varandra, säger Eva Rusz

För att en resa ska fungera som romantikhöjare måste båda vilja försöka.– Om båda är inställda på det kan det vara ett utmärkt sätt att koppla bort annat och flytta upp relationen till högsta prioritet, säger relationsexperten Ingemar Gens.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro