ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Andra stora diamantkupper

Patrick Ekstrand · 19 Feb 2013
Uppdaterad 19 Feb 2013
Andra stora diamantkupper Många är ute efter de åtråvärda stenarna.

Andra stora diamantkupper Många är ute efter de åtråvärda stenarna.


Tisdagens spektakulära diamantstöld är en av världens största. Här är andra uppmärksammade diamantkupper.

klar

Artikellänk är kopierad

Försvann med 43 ringar

Augusti 2009. De båda männen såg ut som vanliga kunder när de blev insläppta på juvelerarbutiken Graff's i London – väl inne visade det sig att de hade med sig pistoler i stället för checkhäften. Efter att ha tagit en anställd som gisslan försvann de med 43 ringar, halsband och armbandsur. Bytet uppgavs vara värt 65 miljoner dollar.

Pink panthers bakom 100 diamantrån

Juni 2008. Interpol tillkännager att man har identifierat flera medlemmar i en liga som går under namnet "Pink Panthers". Redan då misstänktes medlemmarna ligga bakom närmare 100 diamantrån i 19 länder. Redan då var det totala bytet uppe i över 100 miljarder euro. Sedan dess har flera misstänkta medlemmar gripis.

Rånarna hamnade i bakhåll

November 2000. De var bara ute efter 12 diamanter – men om rånet hade lyckats hade gärningsmännen kommit över ett byte värt 350 miljoner pund. Med en grävmaskin som murbräcka tog de sig in i Millennium Dome i London där diamanterna var utställda.

Efter att ha utlöst rökgranater började de bryta upp montrarna, men polisen hade fått ett tips och en lika stor styrka som vid högriskmatcher i Premier League lade sig i bakhåll. I stället för att gå till historien som de som låg bakom det största rånet i världshistorien greps rånarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro