ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ändrat körbeteende med 30-försöket

metro · 26 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Nästan var fjärde Malmöbilist har ändrat sitt beteende i trafiken efter försöket med sänkt hastighet på Amiralsgatan i maj. Fyra av fem kommuninvånare uppmärksammade kampanjen. – Resultatet är bättre än vi förväntat oss, säger Johan Edgren, informatör på Gatukontoret om siffrorna i den färska intervjustudien.

14 AVLED FÖRRA ÅRET Testet var en reaktion på trafikåret 2005 då 14 personer avled och 382 skadades allvarligt i trafiken. Medelhastigheten är normalt 57 kilometer i timmen på Amiralsgatan men under försöksperioden sänktes den till 32. – Det är svårt att ändra folks beteende på så kort tid. Målet med kampanjen var att skapa debatt och det har vi lyckats med, säger Johan Edgren.

HASTIGHETSSÄNKNING DRÖJER Men någon permanent hastighetssänkning i centrala Malmö lär dröja. Tekniska nämndens ordförande Emmanuel Morfiadakis (s) har fått kalla handen av trafikminister Ulrica Messing som vill avvakta andra försöksverksamheter i landet innan något bestäms.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro