ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

André, 21, hittade två övergivna kattungar i en kartong på tågperrongen

Aron Andersson · 12 Nov 2014
Uppdaterad 12 Nov 2014

Foto: Privat


klar

Artikellänk är kopierad

I den bistra höstkylan hade någon lämnat två små kattungar i en kartong, utan filt, på tågperrongen i Upplands Väsby norr om Stockholm. ”Hade ingen tagit dem så hade de dött”, säger André som hittade katterna.

Det var i söndags som André Niemistä gjorde fyndet när han klev av pendeltåget.

– Jag hörde kattungeljud från en kartong och kollade in. Där låg det två små nyfödda kattungar i en fuktig kartong, helt iskalla, säger han till Metro

Han värmde kattungarna mellan sina händer och tog genast hem dem för att försöka få liv i dem. Han köpte mjölk och matade dem varannan timme dygnet runt. Samtidigt lade han ut en efterlysning på Facebook där han försöker hitta en ny mamma till kattungarna:

”Ni kanske känner nån som har en hona med ungar eller har blivit av med sina? Dom behöver riktig mjölk från en katthona”, skriver han i efterlysningen.

Dessvärre blev en av kattungarna sämre på natten till onsdag och André tog den till veterinären.

– Den ville plötsligt inte äta vid tre i natt och började bli kallare. Veterinären försökte ge den dropp med en spruta i nacken och den piggnade till lite men tyvärr klarade den sig inte.

Kattungen som nu finns kvar ser däremot piggare ut. Dessutom ser den ut att få en surrogatmamma efter att flera hört av sig till André. Men han är fortfarande upprörd över att någon lämnat kattungarna på perrongen.

– Jag fattar inte att man kan göra så. Om man inte har råd att gå till veterinären så hade det ändå varit humanare att bryta nacken av dem än att låta dem frysa ihjäl. Då lider de ju mer.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro