ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

André Myhrer tog guld i herrarnas slalom – förste svensk på 38 år

Björn Berglund · 22 Feb 2018
Uppdaterad 22 Feb 2018
André Myhrer tog Sveriges femte OS-guld i Pyeongchang.

André Myhrer tog Sveriges femte OS-guld i Pyeongchang. Foto: IBL


André Myhrer har tagit guld i herrarnas slalom i OS. Senaste svensk som lyckades med det var Ingemar Stenmark. Segern stod klar efter en dundermiss av norrmannen Henrik Kristoffersen.

klar

Artikellänk är kopierad

Det mesta pekade på en silvermedalj för Myhrer. Han hade hade säkrat andraplatsen när Kristoffersen startade. Norrmannen ledde efter sitt första åk och – och han hade aldrig tidigare förlorat en tävling när han varit i ledning. Men bara efter några portar åkte Kristoffersen ut och det svenska guldet var ett faktum.

– Det är helt sjukt, det här har varit min dröm hela livet. Jag har inte landat ännu. Jag har varit fokuserad hela dagen och nu har jag guldet. Det känns fantastiskt bra, säger säger André Myhrer till Kanal 5 efteråt.

35-årige Myhrer har tidigare en bronsmedalj från 2010 och guldet blir en revansch för Sotji-OS 2014. Även då låg han tvåa efter första åket, men körde ur. Senast en svensk manlig slalomåkare vann ett OS-guld var Ingemar Stenmark i Lake Placid 1980.

Schweizaren Ramon Zenhäusern åkte sig till en silverplats och Michael Matt, Österrike tog brons.

klar

Artikellänk är kopierad

Björn Berglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro